Η Minoan Lines έχει σχέδιο επενδυτικού boom στην Ελλάδα

Η Μinoan Lines είναι μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες στην Ελλάδα. Για πολλές δεκαετίες τώρα, ασχολείται με την άνετη και ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Διαθέτει σήμερα έξι πολυτελή πλοία, τα οποία εξυπηρετούν τις γραμμές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία και ανάμεσα στον Πειραιά και την Κρήτη.

Η Minoan Lines ιδρύθηκε το 1972 και ανανέωσε το στόλο της μεταξύ 1998 και 2002 με σύγχρονα ταχύπλοοα. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και με σεβασμό στο περιβάλλον, η Minoan Lines στοχεύει να καλύψει κάθε ανάγκη εν πλω και να προσφέρει ένα άνετο και πολυτελές ταξίδι.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον του ομίλου Γκριμάλντι για νέες εξαγορές τόσο στην ελληνική ακτοπλοΐα όσο και στο ελληνικό λιμενικό σύστημα αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού γκρουπ Εμανουέλε Γκριμάλντι.

Ειδικότερα, μίλησε για προφανές συμφέρον του ομίλου του να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αξιοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου, όπου, όπως ανέφερε, διακινούνται σχεδόν 1 εκατ. επιβάτες με τα πλοία της Minoan Lines (100% συμφερόντων του) και εκατοντάδες χιλιάδες φορτηγά.

Επίσης σημείωσε ότι, εάν βγουν προς πώληση η ακτοπλοϊκή Αττικα Συμμετοχών ή η ΑΝΕΚ, τότε σίγουρα, εφόσον οι όροι είναι ελκυστικοί, ο όμιλος Γκριμάλντι θα είναι ενδιαφερόμενος.

«Το θέμα όμως είναι αν θα βγουν προς πώληση και αν θα αναζητηθεί από τους πωλητές ιδιοκτήτης ή απλώς χρηματοδότης», προσέθεσε. Επιπλέον, μίλησε για ενδεχόμενες ευκαιρίες επενδύσεων για τον όμιλό του και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και σε αυτό της Πάτρας, όπου «πιάνουν» τα καράβια του που κάνουν τα δρομολόγια της Αδριατικής, πάντοτε όμως υπό προϋποθέσεις.

Τις δηλώσεις αυτές ο ισχυρός άνδρας του ομίλου τις έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε κλειστή ομάδα δημοσιογράφων στο περιθώριο του 22ου συνεδρίου EuroMed Convention στη Σικελία.

«Από το 2008 έως σήμερα έχουμε επενδύσει πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά», υπογράμμισε ο Ιταλός εφοπλιστής, σηματοδοτώντας εμμέσως πλην σαφώς την ετοιμότητά του να αξιοποιήσει οποιοδήποτε άνοιγμα για μεγέθυνση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα.

Ο επενδυικός σχεδιασμός της εταιρείας έχει ανασταλεί φυσικά λόγω της πανδημίας. Θα ξεκινήσει όμως με την τιθάσευση της.

* ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: ΠΑΤΡΑΪΚΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΘΩΝΟΣ - ΑΜΑΛΙΑΣ 96. ΤΗΛ: 2610.42.6000