Η Ώρα Πατρών στην κινητοποίηση για τη ΜΗ εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Η Ώρα Πατρών συμμετείχε στο κάλεσμα της κινητοποίησης των κατοίκων για την ΜΗ εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση "Περιστερόβραχος".

Ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος στην παρέμβασή του τόνισε, ότι απουσιάζει ένα χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο και συγχρόνως με την ασάφεια του νόμου 4685/20 εγκαθίστανται οι ανεμογεννήτριες άναρχα.

Μετά όμως από ενδελεχή έρευνα της παράταξής μας φέραμε ενώπιον των κατοίκων τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Περιφέρειας. Το θέμα δεν ξεφύτρωσε σήμερα.

Το 2020 απορρίπτεται αίτηση εταιρείας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Επανέρχεται το 2021 όπου και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του φορέα αδειοδότησης και καταχωρούνται τα στοιχεία στο νέο πληροφοριακό σύστημα ΡΑΕ. Επί της διαδικασίας δίνεται το δικαίωμα προσφυγής εντός 30 ημερών.

-Καμία προσφυγή από τη δημοτική αρχή και καμία ενημέρωση στους κατοίκους...

-Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνεται στις 17/3/22 η δημοτική αρχή συνεχίζει “τον ύπνο του δικαίου“.

Ρίχνει όμως μία ντουφεκιά στον αέρα, με σύγκληση της επιτροπής ποιότητας, ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ, που η απόφαση της δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

Εύλογα τίθενται τα ερωτήματα:

1. Γιατί δεν έχετε προχωρήσει μετά από 8 χρόνια κ. Πελετίδη σε ένα ολοκληρωμένο εμπεριστατωμένο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που θα τον καταθέτετε στην Αποκεντρωμένη και στο Υπουργείο; Κάτι που έχουν κάνει πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα....

2. Γιατί δεν φέρατε το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να βγει ομόφωνη απόφαση ισχυρή όπως σας είχαμε ζητήσει;

3. Γιατί δεν αντιδράσατε τον Οκτώβριο του 2021,τον Μάρτιο του 2022 και αφήσατε να εκπνεύσει η προθεσμία ενστάσεων του ενός μήνα;

4. Γιατί δεν ενημερώσατε και δεν κινητοποιήσατε νωρίτερα τους κατοίκους, φορείς και δημοτικές παρατάξεις;

Σας καλούμε έστω αυτή την ώρα να γίνει σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ψήφισμα ότι η περιοχή είναι κορεσμένη και δεν θέλουμε ούτε μία ανεμογεννήτρια.

Πλέον αυτών,  δεν σας τιμάει κ. Δήμαρχε όταν μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης προσπαθούσαν να διακόψουν τον επικεφαλής της Ώρας Πατρών, "κατέβα κάτω καραγκιόζη" και εσείς χασκογελάγατε επιδοκιμάζοντας...
Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που πρεσβεύετε;

Σας καλούμε να αποδοκιμάσετε τις παραπάνω συμπεριφορές, άλλως τις επικροτείτε…

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση του επικεφαλής στη συγκέντρωση, καθώς και την επίμαχη στιγμή προς το τέλος του video που υβρίζεται με το χαρακτηριστικό "κατέβα κάτω καραγκιόζη"
https://www.facebook.com/Wra.Patrwn/videos/1026629688244949