Η Συνδικαλιστική Αλλαγή για το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρας

"Τo  2017 η τότε Διοίκηση του Νοσοκομείου, με μια βεβιασμένη κίνηση, κακήν-κακώς και χωρίς καμία συζήτηση-ενημέρωση, όπως χαρακτηριστικά λέγαμε τότε, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ στο τότε  ανακαινισμένο κεντρικό μας κτίριο,  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του 409, αφήνοντας το κτίριο του 409 στην τύχη του.

παρά  τις αντιδράσεις μας 

δεδομένου ότι θα μπορούσε να το διατηρήσει στην δικαιοδοσία μας, αναπτύσσοντας εκεί άλλες υπηρεσίες υγείας που υπολειτουργούσαν ή που δεν ειχαν αναπτυχθεί, υπηρεσίες και δομές που ήταν και είναι ακόμη αναγκαίες και απαραίτητες για την περιοχή μας, όπως έλεγε και διεκδικούσε η τότε Διοίκηση του Σωματείου μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ και ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, 

που δυστυχώς δεν στήριξαν τότε κανένας, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στό σημερινό αδιέξοδο, το ξεπούλημα από την κυβέρνηση της δεξιάς ενός πολύ σημαντικού κτιρίου για τον χώρο της υγείας στούς ιδιώτες.  

 Ένα ξεπούλημα,  άσχημες εξελίξεις  που τις έφεραν  οι ΑΣΤΟΧΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ  τόσο της τότε Διοίκησης όσο και της τότε πολιτικής ηγεσίας του  υπουργείου Υγείας, της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρέδωσαν άνευ όρων  αυτό το κτίριο, στο υπ. Εθνικής  Αμυνας, αυτό που σήμερα παραδίδει στο΄λυς ιδιώτες αντί πινακίου φακής.

Γιά όλα αυτά τότε ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ, εν αντιθέσει με τό σήμερα, όπου ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ.

Δεν ξέρουμε αν  οι διαμαρτυρίες όλων των  φορέων  σήμερα για το 409  είναι φωνές  πραγματικής αγωνίας για το 409, κροκοδείλια  δάκρυα για το θεαθήναι  ενόψει των πολλών επερχόμενων εκλογών  ή φωνές εκ του ασφαλούς λόγω της δεδομένης και προσδιορισμένης πλέον δημοπράτησης του εν λόγω κτιρίου.

Εκείνο όμως που εμείς θα μπορούμε να πούμε, ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,  είναι ότι  και σήμερα συνεχιζουν να υπαρχουν αυτές οι προαναφερόμενες ανάγκες στον χώρο της υγείας που υπολειτουργούν και άλλες που  δεν  έχουν αναπτυχθεί καθόλου, ΑΝΑΓΚΕΣ και ΔΟΜΕΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, για την περιοχή μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσαν ΟΛΟΙ οι φορείς  να διεκδικήσουν και να πετύχουν να πάρουν αυτό το κτίριο στα χέρια τους.

και βεβαίως η κυβέρνηση

να αφουγκραστεί τον τοπικό παλμό, να σταματήσει τον διαγωνισμό και να αναπτύξει σ΄ αυτό το κτίριο  δομές υγείας που λείπουν και είναι αναγκαίες για την περιοχή μας.

Για την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ"