Η "Συνδικαλιστική Αλλαγή" για τη σύσκεψη για το κτίριο του 409

Η ανακοίνωση για τη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο Δημαρχείο της Πάτρας:

"Σχετικά με την ΣΥΣΚΕΨΗ για το 409, όπου ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ο Αντ/δρος του Σωματείου "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" και  Επικεφαλής της παράταξής μας της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Κώστας Πετρόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Κώστας Πετροπουλος, συμμετέχοντας στην χθεσινή συσκεψη για το 409, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πατρέων, αφού αναφέρθηκε στην 30ετη λειτουργία του 409 ως Νοσοκομείο, τις αντοχές του στους σεισμούς και την σχετική προσφορά του αλλά και την κακην- κακώς, την βεβιασμενη μερακόμιση των κλινικών του στο κεντρικό κτίριο του Αγ. Ανδρέα και βεβαίως την αδιαφορία των τότε αρμοδίων να κρατηθεί στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας  παρά τις τότε διεκδικήσεις μας, τις  προτάσεις μας και τις καπαγγελίες μας, πρότεινε την συστράτευση όλων μας, έτσι ώστε να ακυρωθεί ο επικείμενος διαγωνισμός που πάει να παραδώσει το κτίριο στους ιδιώτες κσι μάλιστα αντί πινακίου φακής.

Στην συνέχεια να συνεχίσουμε την διεκδίκηση μας για την επαναφορά του στην δικαιοδοσία του υπ. Υγείας, για την αξιοποίηση του και την χρήση του σε μια σειρά από δημόσιες δομές υγείας που έχει ανάγκη και χρειάζεται η περιοχή μας, τονίζοντας  ιδιαίτερα ότι αυτή η διεκδίκηση μας δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να θεωρηθεί ως αντιστάθμιση των κτιριακών επεκτάσεων που διεκδικούμε για το νοσοκομείο μας, μια διεκδίκηση όπου η κυβέρνηση φαίνεται να κωκωφεύει."