Η Πάτρα κοιμάται την ώρα που η Αθήνα χρηματοδοτεί την δική της Ριβιέρα από το Ταμείο Ανάπτυξης

Αναγγέλθηκε το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για τους κατοίκους, καθώς αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους και παράλληλα αποτελεί ένα βήμα προς ένα πράσινο μέλλον.

Η παρουσίαση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, η Πάτρα όχι μόνο δεν ασχολείται με την δική της Ριβιέρα (Κόκκινος Μύλος - πλαζ) αλλά αφήνει μάντρες και μπάζα στο παραλιακό της μέτωπο.

Στην Αθήνα τώρα: Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευημερία της κοινωνίας, καθώς αναπροσαρμόζει τις περιοχές και προσφέρει χώρους αναψυχής και άθλησης. Η φύση, ο πολιτισμός, η άθληση και η ψυχαγωγία αποτελούν τους βασικούς άξονες αυτού του ολοκληρωμένου σχεδίου.

Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν απρόσκοπτα να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο.

Το έργο, που θα ολοκληρώνεται σε φάσεις, θα εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και αφορά συνολική απόσταση 70 χλμ. Η πρώτη φάση του θα αφορά 22 χλμ. από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη.

Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χιλιομέτρων, προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση. Παράλληλα, σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων.