Η οπαδική βία στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα που έχει να αντιμετωπίσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχοντας σημαντικό ζήτημα πλέον με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού και τη μη ενίσχυση της ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις που πήρε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ένας μόλις αστυνομικός στις τακτικές μεταθέσεις), πρέπει να είναι σε επιφυλακή και για την οπαδική βία.

Το ντέρμπι που έγινε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, κύλησε ομαλά στην Πάτρα, χωρίς επεισόδια, παρόλο που και στα δύο κλαμπ των οργανωμένων οπαδών, στην Σαχτούρη και στην Τσαμαδού υπήρχε αρκετός κόσμος.

Η αστυνομία ήταν σε επιφυλακή, όπως σε επιφυλακή θα είναι και αυτή την Κυριακή στο ματς κορυφής της ΑΕΚ με του ΠΑΟΚ, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα επεισοδίου μεταξύ των οργανωμένων οπαδών των δύο δικεφάλων, αλλά και των υπολοίπων ομάδων του ΠΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το σήμα που έχει φτάσει άλλωστε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι να δίνεται βάρος σε κάθε περιοχή και σε κάθε ύποπτο μέρος πριν ή και μετά από τα παιχνίδια, από τη στιγμή που στα γήπεδα έτσι κα αλλιώς δεν υπάρχουν οπαδοί και οι αγώνες γίνονται σε άδειες κερκίδες.

Το γεγονός πάντως ότι το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο είναι αμφίρροπο και γίνεται σε ηλεκτρισμένο κλίμα, έχοντας ως επίκεντρο τη διαιτησία, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την ΕΛ.ΑΣ. και βάζει στην πρώτη λίστα των προτεραιοτήτων την οπαδική βία με τις στρατιές των οργανωμένων οπαδών.

Στην Πάτρα το κλίμα είναι εξίσου "ηλεκτρισμένο", ενώ σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ τα περισσότερα από τα μεμονωμένα επεισόδια που έχουν καταγραφεί στους δρόμους της πόλης κατά καιρούς, προέρχονται από οπαδικά κίνητρα.