Η κοκαΐνη, ο ρόλος του γιατρού και οι 60 πελάτες

Βαρύ ποινικό μητρώο, έχουν οι δυο από τους τέσσερις πατρινούς συλληφθέντες μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην Πάτρα, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Πρόκειται για τον 59χρονο αρχηγό της οργάνωσης επιχειρηματία στον χώρο εμπορίας αυτοκινήτων και 36χρονο, ιδιοκτήτη καφετέριας.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πάτρα, συνελήφθησαν τα άλλα τρία μέλη της οργάνωσης. Ο 59χρονος «εγκέφαλος» εντοπίστηκε στο κατάστημα που διατηρεί στη Γούναρη και οι άλλοι δυο στο καφέ του 36χρονου (στους πέντε δρόμους).

Σε κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν 43,9 γραμμάρια κοκαΐνης διαμοιρασμένη σε 25 συσκευασίες, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές, 52 τμήματα νάιλον συσκευασιών, 3 κινητά τηλέφωνα και μαύρη ατζέντα με στοιχεία πελατών.

Στη λίστα με τις ιδιόχειρες σημειώσεις συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία τουλάχιστον 60 ατόμων, στα οποία οι διακινητές τους τελευταίους μήνες είχαν «σπρώξει» περισσότερα από 580 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 46.000 ευρώ.

Από αυτά 50 έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το μπλόκο των αστυνομικών έγινε κατά την επιστροφή του άνδρα από την Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για την παραλαβή της ναρκωτικής ουσίας. 

 Μια φορά τον μήνα εκτελείτο το δρομολόγιο και μάλιστα πραγματοποιείτο με τη συνδρομή ιατρού - χρήστη , ο οποίος παρείχε στην οργάνωση πλαστές βεβαιώσεις μετακίνησης για ιατρικούς λόγους.

Ως αντάλλαγμα των υπηρεσιών του, ο γιατρός λάμβανε μικροποσότητες κοκαΐνης για προσωπική του χρήση.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε υπό τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του 59χρονου αρχηγού, ο οποίος προγραμμάτιζε τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα.

Ο Α.Β. είχε αναλάβει το μεταφορικό έργο και ο 36χρονος Φ.Β. μαζί με τον Β.Τ. συγγενικό πρόσωπο και συνέταιρο του εγκέφαλου διακινούσαν την ναρκωτική ουσία.

Πηγή: "Π"