ΗΜΕΡΑ FM: Ας συναντηθούμε ξανά στο molonotiradio.gr

Έκλεισαν τον ΗΜΕΡΑ FM, μετά από 28 χρόνια διαδρομής όπου δεν είχε ποτέ πρόστιμο ή οποιαδήποτε παραβατικότητα. Το ΕΣΡ του αφαίρεσε την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ επειδή το 2020 στην περίοδο της καραντίνας δεν έπαιζε πρόγραμμα για τρεις εβδομάδες αν και είχε φέρον σήμα.

Το ΕΣΡ απέρριψε τρία έγγραφα μεγάλων εταιρειών που πιστοποιούσαν ότι ήταν αδύνατον να εξασφαλιστεί συγκεκριμένο ανταλλακτικό γιατί η αγορά σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία ήταν κλειστή.

Το ΕΣΡ ισχυρίστηκε ότι οι βεβαιώσεις έγιναν το... 2022 και δεν τις δέχθηκε (!). Μα αφού τον Μάιο του 2022 έγινε η συζήτηση, οπότε, τότε ζητήσαμε τα έγγραφα - και σαφώς ανέφεραν την περίοδο του 2020!

Παράλληλα το ΕΣΡ αγνόησε:

1. Ότι η νέα εταιρεία που είχε τον ΗΜΕΡΑ είχε φορολογικές /ασφαλιστικές ενημερότητες, 7 υπαλλήλους και είχε καταθέσει εμπρόθεσμα έναν πληρέστατο φάκελο.

2. Ότι ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ένα βασικό αξίωμα του νομικού μας πολιτισμού: Η ποινή να είναι ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Δεν μπορεί να επιβάλλεται η ποινή του θανάτου (κλείνεις τον Σταθμό), για ένα πταίσμα.

3. Ο ΗΜΕΡΑ έχει καταθέσει ΑΙΤΗΣΗ Ανάκλησης και Θεραπείας (κάτι σαν έφεση) συνεπώς γιατί τον κλείνεις πριν αυτή συζητηθεί;

Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την υπόθεση και ο ΗΜΕΡΑ να συνεχίσει την διαδρομή του. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης λοιπόν, ας συνεχίσουμε τις μουσικές μας συναντήσεις στο Διαδίκτυο στο molonotiradio.gr.

Me 7.236 μοναδικούς επισκέπτες αυτή την εβδομάδα από όλο τον κόσμο υπάρχουμε και συνομιλούμε με τζαζ, μπλουζ, 80ς, oldies, δηλαδή με καλή μουσική. (ούτε αυτό συνυπολόγισε το ΕΣΡ). Είμαστε πάντα στον αέρα.