Ζημιές στην Αγ. Νικολάου, πάρτι στη Γεροκωστοπούλου

Το «πάμε σκάλες Αγίου Νικολάου», μετά και τους συνεχείς ελέγχους της Αστυνομίας για την αποτροπή φαινομένων συνάθροισης, φαίνεται πως μετετράπη τις τελευταίες ώρες σε «πάμε Γεροκωστοπούλου».

Ο πεζόδρομος και τα σκαλιά έγιναν το νέο «στέκι» ατόμων νεαρής ηλικίας που συνεχίζουν να ξεδίνουν, αδιαφορώντας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19 και των συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιφέρεια.

Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφόρησε και φέρεται να τραβήχτηκε το βράδυ του Σαββάτου. Σε αυτό καταγράφονται δεκάδες νεαροί χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας, να βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, έξω από κατάστημα take away λίγα μέτρα από τις σκάλες. Και όλα αυτά σε ώρα που έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας. Πληροφορίες τοποθετούν χρονικά το βιντεοληπτικό υλικό στις 10 το βράδυ.

Στο μεταξύ, επ' αυτοφώρω συνελήφθησαν οι δράστες των φθορών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στις σκάλες Αγίου Νικολάου.

Κατέστρεψαν κάδους απορριμμάτων πετώντας τους από την περιοχή του Κάστρου, με σκουπίδια να διασκορπίζονται στις σκάλες. Επιπλέον, προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, σπάζοντας το παρμπρίζ του.

Οι 5 συλληφθέντες μεταξύ των οποίων 4 ανήλικοι, μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών. Πρόκειται για άτομα που φέρεται να σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο