Ζημιές από το χαλάζι στην ορεινή Αχαΐα, έσπασαν ηλιακοί και τζάμια

Mεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια, καλλιέργειες και οχήματα στην Αχαΐα λόγω της κακοκαιρίας Elias που έχει ξεκινήσει την επέλασή της σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Πωγώνι Ηπείρου, το Χιονάτο Καστοριάς, τα Μαζέικα Αχαΐας, τα Γιάννενα, την Κλειτορία Καλαβρύτων και το Ξυλόκαστρο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια ενώ σε άλλα σημεία, όπως στον προαστιακό στο Ξυλόκαστρο, ήταν έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα όπου παρατηρήθηκαν λασπόνερα.
Παρανάλωμα του πυρός έγινε σπίτι στο Κιάτο Κορινθίας, το βράδυ της Δευτέρας  ύστερα από πτώση κεραυνού.
Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστκής Υπηρεσίας Κιάτου με τρία οχήματα.

Στο κτίριο έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.
Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες λόγω της κακοκαιρίας Elias.
«Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.