Εταιρείες έδειξαν αρχικό ενδιαφέρον για τη Μονάδα απορριμμάτων Αχαΐας

Προχωρούν οργανωμένα και σταθερά οι διαδικασίες για τη μονάδα απορριμμάτων Αχαΐας. Με πρωτοβουλία της Αναθέτουσας Αρχής, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, μια μικρή παρουσίαση του έργου προς τους ενδιαφερόμενους.

Στόχος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ), είναι να πραγματοποιήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε να θωρακίσει το διαγωνισμό του έργου με στόχο να αποφύγει τυχόν προσφυγές και καθυστερήσεις.

Όπως είναι αναμενόμενο, το παρών σε αυτή τη μίνι-παρουσίαση έδωσαν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο "ypodomes.com", ανάμεσα στις εταιρείες που βρέθηκαν στη εκδήλωση ήταν η Ηλέκτωρ, η Μεσόγειος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και η Watt.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και είναι αναμενόμενο πως θα τραβήξει το ενδιαφέρον όλων των ισχυρών παικτών του κλάδου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ypodomes.com πως έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν όλα ενδεχόμενα θολά σημεία πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Για αυτό το σκοπό θα επιτρέψουν ένα “χρονικό παράθυρο” περίπου δέκα ημερών, ούτως ώστε να κατατεθούν γραπτώς όλες οι απορίες και ερωτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Αυτό εκτιμούν πως θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού χωρίς προβλήματα και το έργο θα πάρει βήμα-βήμα το δρόμο της κατασκευής.

Πρόκειται για μια υποδομή που θα δώσει σημαντικές λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας και θα βοηθήσει τη χώρα να πετύχει τους στόχους που θέτει η Κομισιόν.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 93 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 75 εκατ.) και Αναθέτουσα Αρχή είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας(ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.).

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επίσης, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»» σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 31/10/2022, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 07/11/2022. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού η σύμβαση θα έχει διάρκεια 96 μήνες (8 χρόνια).