Επιστολή στο Δήμαρχο Πάτρας απο τους πρώην συμβασιούχους κοινωφελούς εργασίας 2018/2019/2020

Την εφαρμογή της Απόφασης 169 / 22 Μαρτίου 2023 κατά την 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ζητούν με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και το Νομικό Τμήμα του Δήμου, οι Εργαζόμενοι των Κοινωφελών Προγραμμάτων 2018/2019/2020, διεκδικώντας μία ζωή με αξιοπρέπεια.      

Η επιστολή
"Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Μετά τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/3/2023 καλείστε να εφαρμόσετε την απόφαση που  δεσμεύει και εσάς και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου , στην οποία η πλειοψηφία του Συμβουλίου συναινεί και κάνει αποδεκτό το αίτημά μας περί παρέκτασης αρμοδιότητας εκδίκασης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου για όλους τους εργαζόμενους που προσφεύγουν της πρώην κοινωφελούς εργασίας ετών 2018, 2019 και 2020 , συνομολογώντας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υποστηρίζοντας να επιστρέψουμε ξανά στις εργασίες μας .
Με τη τήρηση της απόφασης αυτής , ίσως να αποτελέσει μια προσωρινή αλλά ουσιαστική ανάσα στον αγώνα μας .
Σας καλούμε να εφαρμόσετε το νόμιμο κ. Δήμαρχε, όπως και δεσμευτήκατε να  πράξετε,  μετά από τη συζήτηση που είχαμε  μαζι σας .
Με την ανεργία να καλπάζει , το αβέβαιο μέλλον μας , με τις εκατοντάδες νέες συνταξιοδοτήσεις ολόκληρα τμήματα κοντεύουν να κλείσουν.
Γιατί είμαστε άνθρωποι κ. Δήμαρχε !
Με ανάγκες επιβίωσης και αγωνίες .  Προσφέροντας στο τόπο μας , με αγάπη γι' αυτόν .
Με δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή .  Με σεβασμό .
    
Εάν αποφασίσετε να στείλετε δικηγόρο στο Λασίθι, οφείλετε να εναρμονιστείτε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να δώσετε εντολή στον ή στην πληρεξούσια δικηγόρο που θα ορίσετε να παρασταθεί ενώπιον του Δικαστηρίου κατά την ορισθείσα δικάσιμο (τόσο των ασφαλιστικών μέτρων όσο και της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής), όπως συναινέσει-συνομολογήσει-αποδεχθεί ρητά το περιεχόμενο της αιτήσεως των ασφαλιστικών μας μέτρων, όπως συναινέσει-συνομολογήσει-αποδεχθεί ρητά τη χορήγηση προσωρινής διαταγής εν συνόλω στην ιστορική και νομική της βάση ώστε το Δικαστήριο που θα δικάσει να δεσμεύεται από την ως άνω αποδοχή.
Διότι κ. Δήμαρχε η δικαιολογία πως το πουγκί σας είναι άδειο δεν μπορεί πλεον να αποτελέσει απάντηση στο αίτημά μας . Η απάντηση σας , σύμφωνα με την ιδεολογία σας , πρέπει να είναι δίπλα στον εργάτη . Όχι απέναντι . Με όποιον τρόπο . Με τη προσπάθεια σας , να βρεθεί λύση , όχι ο κάδος απορριμάτων .

Οι Εργαζόμενοι Κοινωφελών Προγραμμάτων 2018/2019/2020"