Επί ποδός η τροχαία στην Δυτ.Ελλάδα λόγω εξόδου Δεκαπενταύγουστου

Έκτακτα μέτρα ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου ανακοίνωσε η Τροχαία. Τα αυξημένα μέτρα αφορούν το σύνολο της Επικράτειας και περιλαμβάνουν και την απαγόρευση κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Ειδικότερα, η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2022, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών.

Συγκεκριμένα,

Σήμερα Παρασκευή από ώρα 16:00 έως 21:00 και μεθαύριο Σάββατο από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ.199+660).

– Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).

– Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς

Αντίρριο.

Τη Δευτέρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, από ώρα 16:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις για το ρεύμα εισόδου:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
– Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ.0+000).

– Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
Οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία των αυτοκινητοδρόμων για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας καθώς αναμένεται να αρχίσει η επιστροφή του πρώτου κύματος των εκδρομέων του Αυγούστου στα μεγάλα αστικά κέντρα, το οποίο σταδιακά θα κορυφωθεί έχει και το τέλος του μήνα.