Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων στο ΑΕΙ Πάτρας

Tην Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18.00, θα  πραγματοποιηθεί ο  επίσημος εορτασμός του Πανεπιστημίου Πατρών για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Σταύρο Κ. Δήμα, πρώην Υπουργό και πρώην Επίτροπο Ε.Ε.

Η  έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί με τον  χαιρετισμό  του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα ενώ θα ακολουθήσει Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη. Στη συνέχεια,  θα απονεμηθούν τιμητικές  πλακέτες και διπλώματα  στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2021-22, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Επίσης, θα απονεμηθούν τα «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», τιμητικές διακρίσεις που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα, σε αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η απονομή του Βραβείου «Ανδρέα Φιλίππου», των Βραβείων Εξαίρετης Δημοσίευσης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» 2022 και των Βραβείων Εξαίρετης Διδασκαλίας «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ» 2022.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του τιμώμενου, κ. Σταύρου Κ. Δήμα, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κλιματική Αλλαγή».
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά: https://youtu.be/Y4AOgWtHkvs