Εξάμηνη παράταση για το Αρσάκειο

Στο 82% ανέρχεται το ποσοστό του εκτελεσμένου έργου αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης των πρώην Αρσακείων σχολείων. Ωστόσο, ο ανάδοχος ζήτησε από τον δήμο να δοθεί παράταση έξι μηνών για να ολοκληρωθεί και το αίτημά του έγινε δεκτό.

Η συμβατική προθεσμία περαίωσης των εργασιών ήταν 720 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή στις 8 Δεκεμβρίου του 2020. Η νέα προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίστηκε στις 6 Ιουνίου του 2021. Το αίτημα του αναδόχου για εξάμηνη παράταση διατυπώθηκε στη διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου και η οικονομική επιτροπή το αποδέχθηκε.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχει συντάξει ο δήμος, έχει κριθεί ως ενδεδειγμένη πρόταση να μεταστεγαστούν στο Αρσάκειο οι εξής λειτουργίες του δήμου:

  • Στο ημιυπόγειο: Το αρχείο της πολεοδομίας, αίθουσα συνεδριάσεων, στη δεξιά πλευρά (με μέτωπο το κτίριο) η Διεύθυνση Προσόδων.

  • Στο ισόγειο του παλαιού σχολείου είναι χωροθετημένη η Διεύθυνση Έργων (τεχνικές υπηρεσίες).

  • Στον πρώτο όροφο θα εγκατασταθεί η διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ενώ θα υπάρχει και μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων.

  • Στον δεύτερο όροφο θα είναι η διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Διοίκησης, Προμηθειών.

Στο δώμα του κτιρίου που καταλήγουν οι σκάλες, η μελέτη του Δήμου έχει προτείνει να διαμορφωθεί κατάλληλα και να φιλοξενήσει ένα καπνιστήριο.

Ο αύλειος χώρος των παλαιών Αρσακείων είναι διατηρητέος. Συνεπώς, η δυνατότητα παρεμβάσεων είναι περιορισμένη. Αν και δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη, προτάθηκε να εμπλουτιστεί το πράσινο και να εξεταστεί η τοποθέτηση παγκακιών για τους επισκέπτες των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Pelop.gr (του Μιχάλη Βασιλάκη)