Ενημέρωση του Δήμου Πάτρας για το διπλοπαρκάρισμα στους δρόμους της πόλης μας

Σκέψη και βαθύς προβληματισμός επικρατεί σε ενεργούς πολίτες της Πάτρας -που δραστηριοποιούνται ομαδικά και στο διαδίκτυο- βλέποντας «ζούγκλα» με τα αυτοκίνητα στην πόλη, που παρκάρουν ακόμα και σε φανάρια, την ώρα που οι τοπικές Αρχές δείχνουν «τεράστια ανοχή και κανένας σχεδιασμός διαφυγής από το πρόβλημα δεν διαφαίνεται», όπως υποστηρίζουν.

Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα, στο ευρύτερο κέντρο της Πάτρας, φαίνεται να έχει πάρει μορφή «χιονοστιβάδας» και εκτιμάται πως σε λίγο καιρό για να κυκλοφορούν οι πεζοί θα πρέπει να πατούν πάνω σε αυτοκίνητα, ειδικά όταν θέλουν να διασχίσουν διαβάσεις δρόμων.

Ο Δήμος Πατρέων τονίζει σε ανακοίνωσή του πως για τον έλεγχο του διπλοπαρκαρίσματος και πολλών άλλων, ανάλογων παραβάσεων, την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Τροχαία.

Η ανακοίνωση

"Πρώτον: Ο Δήμος είναι υπέρ της αυστηρής τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Δεύτερον: Για τον έλεγχο του διπλοπαρκαρίσματος και πολλών άλλων, ανάλογων παραβάσεων, την αποκλειστική αρμοδιότητα έχει η Τροχαία.
Τρίτον: Ο Δήμος Πατρέων, έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για την αποφυγή του διπλοπαρκαρίσματος, αλλά και αίτημα προς την Τροχαία για λήψη μέτρων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Πατρέων, έχει πάρει σειρά μέτρων για την διευκόλυνση των συμπολιτών μας στο κέντρο της πόλης, όπως:

  • Σχεδόν δωρεάν ελεγχόμενη στάθμευση στους δρόμους του κέντρου.
  • Δωρεάν χώροι στάθμευσης 1.000 θέσεων στην παραλιακή ζώνη, με δωρεάν λεωφορείο του Δήμου, που μεταφέρει τους οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης (Γούναρη, Αγίου Νικολάου). Επίσης, στην βόρεια πλευρά, δωρεάν πάρκινγκ στην Αθηνών - Νόρμαν (ΟΣΕ).

Ξεκινάει επίσης, το έργο «Ανάπτυξη Έξυπνων Λύσεων Διαχείρισης και Ενημέρωσης των Πολιτών για Έξυπνες Θέσεις Στάθμευσης, Κυκλοφοριακή Κίνηση και Έξυπνες Στάσεις».
Τέλος, είναι γνωστό, ότι ο Δήμος, σύντομα ολοκληρώνει ένα νέο, σύγχρονο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, η υλοποίηση του οποίου, θα δώσει σημαντική βοήθεια στη λειτουργία της πόλης μας.

Αυτό που θα δώσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης, είναι ένα σύγχρονο, δωρεάν σύστημα συνδυασμένων μέσων μαζικής μετακίνησης (προαστιακός, αστική συγκοινωνία), με πυκνά δρομολόγια.

Σ’ αυτόν τον δρόμο η Δημοτική Αρχή θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, για να παραμεριστούν τα εμπόδια που υπάρχουν από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές."