Ενημέρωση Ρώρου σε Νεφελούδη για τα εργασιακά προβλήματα στο Δήμο

Ενημέρωση για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Ωρα Πατρών” Γιώργος Ρώρος στο μέλος του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Νεφελούδη χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψης του τελευταίο στην Πάτρα και το Αίγιο.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την “Ωρα Πατρών” αναφέρει:

Ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος και τα μέλη του συντονιστικού της Ώρας Πατρών συναντήθηκαν με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και νυν μέλος του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Νεφελούδη.

Τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της παράταξης.

Ανέφεραν, ότι οι συμβασιούχοι με τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη με σκοπό τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα το σύνολο των εργαζομένων είδε την καθημερινότητά του, να δυσχεραίνεται με την επικράτηση του COVID-19.

Δεν υπήρξαν προσλήψεις αλλά ούτε χορήγηση από την κυβέρνηση σε μέσα ατομικής προστασίας, αφού οι εργαζόμενοι διαχειρίζονται απορρίμματα και επιβάλλεται να έχουν αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω του COVID-19 (μάσκες, γάντια, self-tests) αφού θέτουν τους εαυτούς τους καθημερινά σε πιο αντίξοες εργασιακές συνθήκες.

Ενημέρωσαν για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών προς την κυβέρνηση που τις κρατά σε ιδιότυπη ομηρία.

Επίσης τονίστηκε η υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας αφού τους υποσχέθηκε προεκλογικά τη μονιμοποίηση και στη συνέχεια τους άφησε έρμαια στα χέρια γραφείων μεγαλοδικηγόρων της Αθήνας.

Τέλος εξέφρασαν τη θέση της παράταξης ότι απαιτούνται μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες, ενίσχυση των κοινωνικών δομών και χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.