Ενημέρωση ΕΟΔΥ για την υγειονομική βόμβα στο λιμάνι της Πάτρας λόγω των αυξανόμενων ανεξέλεγκτων μεταναστών

Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε εγγράφως για την ανεξέλγκτη κατάσταση στο νέο Λιμένα Πατρών όπου δεκάδες μετανάστες εντελώς φανερά πιά, τρυπώνουν κάτω από φορτηγά ή κόβουν τις κλειδαριές και κρύβονται ανάμεσα στα φορτία.

Η ενημέρωση έγινε από την 6η ΥΠΕ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επισημαίνει στον ΕΟΔΥ ότι κινδυνεύουν λιμενικοί και οδηγοί αφού έρχονται σε σωματική επαφή με ανθρώπους που δεν έχουν ελεγχθεί για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα η 6η ΥΠΕ ενημέρωσε προφορικά και τον Αστυνομικό Διευθυντη κ. Γ. Μιχαλόπουλο για την κατάσταση ζητώντας "να καταγραφεί το εύρος του προβλήματος, αφού άγνωστος αλλά αυξανόμενος αριθμός μετανστών κρύβεται στα παλιά εγκαταλελειμένα εργοστάσια της παραλιακής και πρέπει να παρθούν προληπτικά μέτρα".

Αφού διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματας θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει επιχείρηση συγκεντρωσης των μεταναστών, εξέταση τους για τον ιό και εγκατάσταση τους σε δομές εκτός Αχαίας.

Εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών με τους οποίους συνομίλησε το molonoti.gr εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την κατάσταση λέγοντας ότι "δεν είναι δυνατόν να στέλνονται αστυνομικοί στις εκκλησίες και να μην υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για το λιμάνι που θεωρητικά αν προκύψει μόλυνση θα πρέει να μπεί όλο σε καραντίνα"!

Σημειωτέον ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίων Ζαίμης και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κ. Ν. Φαρμάκη.