Ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό στο εμβολιαστικό κέντρο

Στήριξη σε ιατρικό προσωπικό θα παρέχει η Περιφέρεια στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, επισκέφθηκαν το κέντρο χθες και συζήτησαν με την επισμηναγό Μαρία Κουράκου, η οποία έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του και την ομαλή ροή της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία».

Η διοικήτρια του κέντρου ενημέρωσε την περιφερειακή αρχή για τις ανάγκες που υπάρχουν στο διάστημα των δύο βαρδιών λειτουργίας (8:00 έως 14:00 και 14:00 έως 20:00).

Ο Χ. Μπονάνος δεν έμεινε στην υποδοχή των αιτημάτων για στήριξη του κέντρου, αλλά με την έγκριση του περιφερειάρχη προχώρησε στην ικανοποίησή τους.

Ζήτησε από το ιατρικό προσωπικό της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας να στηρίξει την δομή εθελοντικά και έλαβε θετικές απαντήσεις.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο θα ενισχυθεί με τέσσερις δημόσιους γιατρούς.

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια το ιατρικό προσωπικό που προσφέρθηκε να βοηθήσει την πανεθνική προσπάθεια. Βάζουμε πλάτη και το χαιρόμαστε, καθώς το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για να χτιστεί το τείχος ανοσίας που πρέπει να αποκτήσει ο πληθυσμός» δήλωσε στην «Π» ο Χ. Μπονάνος.

Παράλληλα, η Περιφέρεια μερίμνησε για το επισιτιστικό θέμα του προσωπικού ενώ ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια την εταιρεία ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ και προσωπικά τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα για την διάθεση προϊόντων στο εμβολιαστικό κέντρο.