Εμβολιάστηκαν ηλικιωμένοι στα σπίτια τους - Χαρακτηριστικό παράδειγμα γιαγιά 103 ετών

Ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη συνεργασία των γιατρών, μελών του Ιατρικού  Συλλόγου  Πάτρας και  του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (Τμήμα  Τρίτης  Ηλικίας), εμβολιάστηκαν στο σπίτι τους.

Οι εμβολιασμοί έγιναν σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου, όπως Αγυιά, Ρίο, Ψαθόπυργο, Ψάχου, περιοχή κέντρου, Σαραβάλι, και Βραχνέικα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γιαγιά 103  ετών, που ζήτησε και εμβολιάστηκε στο σπίτι της δίνοντας σε όλους να καταλάβουν, ότι ο εμβολιασμός είναι η βασική προστασία από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται για μια ακόμη φορά, ότι η δομή Βοήθεια στο Σπίτι του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, έχει συμβάλει στην προστασία πολλών  συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού και παρά την υποστελέχωσή της και τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στο σύνολο σχεδόν των αυξημένων αιτημάτων που δέχονται.

Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων (οικογενειακοί φροντιστές, βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.), με αυξημένη χρηματοδότηση από το κράτος  και τον ανάλογο εξοπλισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, με τη συνεχή αποδυνάμωση της δομής πολλοί συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, θα μένουν αβοήθητοι, με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, που δεν προχωρά στην στήριξη της δομής.

Η κυβέρνηση τέλος, πρέπει να αναβαθμίσει τώρα την Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πράγμα που όφειλε να κάνει και δεν το έκανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με μόνιμο προσωπικό ( γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.α.), που θα επισκέπτονται σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά, όλους τους ανήμπορους στο σπίτι τους, για να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές τους ανάγκες.