Εκλογές Εμπορικού Πάτρας: Διαγραφές 1.800 - Ψήφισαν 1.008 - Πως μοιράστηκαν οι έδρες στις εκλογές της παρανομίας

Οι εκλογές - φιάσκο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας ολοκληρώθηκαν με την παράταξη Βαγενά που διέγραψε 1.800 μέλη και έβαζε από το παράθυρο ημέτερους να πάιρνει 6 έδρες. Τρεις έδρες πήρε η παράταξη Ζαφειρόπουλου. 

Συνολικά ψήφισαν 1.008 μέλη. Έδρες πήραν επίσης η παράταξη Ρούπα 2, το ΚΚΕ 2, Κατσίγιαννης 2. Σύνολο 15. 

Οι εκλογές έγιναν υπό το βάρος βαρύτατων καταγγελιων. Τελευταία ήταν η  «Αγωνιστική Συνεργασία» που κατήγγειλε ότι ο κ. Βαγενάς προσθέτει ονόματα στο μητρώο, συνεχίζοντας την προσπάθεια να ελέγξει η παράταξη του τον ΕΕΣΠ αφήνοντας εκτός μητρώου εκατοντάδες συναδέλφους.

"Οι πρακτικές αυτές παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καλούμε όλους τους αυταπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες να τις καταδικάσουν", ανέφερε ανακοίνωση. 

Θυμίζουμε πως η παράταξη Βαγενά προχωρησε κρυφά 10 μέρες πριν τις εκλόγες σε 1.800 διαγραφές κουρελιαζοντας το καταστατικό του Συλλόγου με προφανή σκοπό να αλλιώσει υπερ της το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το καταστατικό του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρει ρητά ότι για να διαγραφούν μέλη θα πρέπει: 

1. Να γίνει επίσημη λίστα με το ονοματεπώνυμο καθενός.

2. Η εν λόγω λίστα ονομάτων, αρχικά να εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

3. Αν υπάρξει εγκριση από το ΔΣ, η λίστα πάει στη Γενική Συνέλευση. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ με πλειοψηφία μπορεί να επικυρώσει διαγραφές.

Εφόσον οι διαγραφές εγκριθούν θα πρέπει να ενημερωθούν ΕΠΙΣΗΜΑ ένας - ένας οι διαγραφέντες οι οποίοι έχουν νόμιμο καταστατικό δικαίωμα εντός 30 ημερών να αιτηθούν την ΜΗ διαγραφή τους. 

Τίποτε από τα παραπάνω δεν εφαρμόστηκε. Επίσης η παράταξη Βαγενά, τις τελευταίες ώρες έγραφε κρυφα και μέλη, οπότε και πέτυχε αλλοίωση αποτελέσματος υπέρ της.