Εκατοντάδες μετανάστες απέναντι από το... Εμβολιαστικό Κέντρο Λιμένα - Ανήμπορο το κράτος στην προστασία των Μεταφορών

Ξεκίνησε σήμερα να λειτουργεί το εμβολιαστικό Κέντρο στο Νέο Λιμάνι με μια εξωφρενική αντίφαση: Ακριβώς απέναντι, στα δήθεν φυλασσόμενα κτίρια της  "Πειραϊκής Πατραίκής" πάνω από 300 πλέον νεαροί μετανάστες εφορμούν καθημερινά σε φορτηγά, συμπλέκονται με οδηγούς και λιμενικούς και κανεις δεν γνωρίζεοι αν έχουν ελεγθεί υγειονομικά.

Τον τελευταίο καιρό, έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα επιθέσεων και μάλιστα είναι πλέον πιο βίαια με τους οδηγούς να ανησυχούν σοβαρά. Επιπλέον νόμιμοι μεταφορείς κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να συλληφθούν με το αυτόφωρο ώς δήθεν διακινητές.

Το πρόβλημα είναι διπλό: 

1. Δεν υπάρχει φύλαξη εκτός λιμένα, δηλαδή οι εκατοντάδες μετανάστες έχουν εγκατασταθει στην ΠΠ και είναι εντελως ελεύθεροι να πραγματοποιούν καθημερινές  επιθεσεις χωρίς καμία επίπτωση γι αυτούς. Σημειωτέον ότι η ΠΠ έχει ιδιωτική φύλαξη που κοστίζει στον ΟΛΠΑ αρκετά.

2. Το Νέο Λιμανι δεν έχει καταφερει να σφραγίσει τα όρια του και είναι πάντα ένα λιμάνι - σουρωτήρι. Οι εταιρείες που εχουν εγκατασταθεί εκεί, πληρώνουν οι ίδιες ιδιωτική ασφάλεια, εγκαθιστούν κάμερες και συναγερμούς, αλλά το πρόβλημα πάντα υπάρχει αφού ξεκινά απέξω.