Είσαι στον ¨"Φάρο" ή το "Queen"; Μπορείς να μετακινηθείς δωρεάν προς την πόλη με... ποδήλατο

Θα έπρεπε η ίδια η Πάτρα να έχει αναπτύξει δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι στην Πάτρα έχει έδρα η μεγαλύτερη εταιρεία ποδηλάτων την Ελλάδα η περίφημη IDEAL, συμφερόντων Μανιατόπουλου, απορεί κανείς γιατί δεν υπήρξε συνεργασία Δήμου - επιχείρησης ώστε οι Πατρινοί να απολαμβάνουν μια ελέυθερη και υγιεινή μετακίνηση.

Αυτό που δεν φρόντισε πάντως η ίδια η πόλη, το ξεκινούν ιδιώτες, όσο καλύτερα μπορούν. Ένα παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις "Φάρος" στην παραλία και "Queen" στα Υψηλά Αλώνια. Οι εν λόγω επιχειρήσεις σε συνεργασία με την εταιρεία "Μανιατόπουλος", διαθέτουν πλέον εντελώς ποδήλατα στους πελάτες τους για μετακίνηση μέα στην πόλη!

Συγκεκριμένα κάθε πελάτης των καταστημάτων αυτών, μπορεί να αφήσει το ΙΧ του στο πάρκινκ του "Φάρου" και να μετακινηθεί με ένα κομψό και ολοκαίνουργιο ποδήλατα IDEAL στο εσωτερικό της πόλης. Ο χρήστης έχει μαζί του και αλυσίδα με κλειδαριά ώστε να δένει το ποδήλατο κάθε φορά που πρέπει να το αφήσει για λίγο κάνοντας τις δουλιές του. Σημειωτέον ότι το ποδήλατο έχει και χρηστικό καλαθάκι!

Οι εμπνευστές της ιδέας είναι έτοιμοι να πολλαπλασιάσουν τα ποδήλατα εφόσον υπάρξει ανταπόκριση. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέφεις το ποδήλατο όχι στο σημείο που το πήρες αλλά και σε άλλα σημεία καταστημάτων που συνεργάζονται με τις εν δυο επιχειρήσεις και έχουν βάσεις εναπόθεσης.