Δ. Πλέσσας: Κάνουμε τη δουλειά του κράτους στο Λιμάνι με τρομερό κόστος για τις Μεταφορές - Χάθηκαν (προσωρινά) οι μετανάστες μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου

Για μια πραγματικότητα που δεν αντιμετωπίζεται και πράγματι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει χειρότερη μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Διονύσης Πλέσσας πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητων Φορτηγών Αχαίας "Ο Φάρος". Αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευτάιων ημερών που περιγράφουν μια έξαρση της παραβατικότητας στο λιμάνι της Πάτρας.

Ο κ. Πλέσσας επιβεβαίωσε ότι διακινητές παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις εταιρειών Μεταφορών για να βρουν κενά και να βάζουν μεταναστες σε φορτηγά. Επίσης ότι σε διάφορα σημεια στις παραγλαυκειες οδους εισβάλλουν από τις πίσω πόρτες.

Είπε επίσης ότι πλέον στο Λιμανι υπάρχουν καθημερινα περιστατικά επιθέσεων μπροστά σε όλους. "Μάλλον δημιουργούν σε ένα σημείο το χάος ώστε σε άλλα σημεία να μπορούν να μπαίνουν σε φορτηγά" εξήγησε. Πρόσθεσε επίσης ότι: 

- Οι οδηγοί κινδυνεύουν ακόμη και με σύλληψη αν και δεν εχουν καμία ευθύνη. Οι περισσότεροι είναι οικογενειάρχες και ανησυχούν.

- Απορεί κανείς πως αυτή η αδιανόητητη κατάσταση γίνεται καθημερινά 10 μέτρα από το Εμβολιαστικό Κέντρο.

- Ένα περιπολικό για 8 ώρες στου Λαδόπουλου δεν συνιστά φύλαξη όταν πλέον είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα οργανώνεται έξω από το Λιμάνι.

- Μετανάστες κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους αν μπουν σε ενα φορτηγό και ξεμείνουν επί μέρες μέσα.

- Το μεταφορικό κόστος έχει εκτιξευθεί γιατί όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι έχουν ιδιωτική security, σκύλους ανίχνευσης, κάμερες, φράχτες. "Εμείς κάνουμε τη δουλειά του κράτους και κινδυνεύουε κιόλας με το στίγμα του διακινητή" είπε.

Στο μεταξύ σήμερα Πέμπτη, δεν υπάρχει καμία απολύτως δραστηριότητα μεταναστών στο Λιμάνι. Εξαφανίστηκαν οργανωμένα μετά τα δημοσιέυματα του Τύπου για να επανέλθουν αργότερα φυσικά.

Αυτό σημάινει ότι οι ΓΝΩΣΤΟΙ και στην Αστυνομία διακινητές (που ζουν στην πόλη πλουσιοπάροχα), παρακολουθούν ακόμα και τις εφημεριδες της πόλης. Γιατί δεν έχουν κληθεί ποτέ να απολογηθούν είναι άγνωστο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σοκάρει η φωτό που δημοσίευσε η εφημερίδα "Γνώμη": Μπροστά σε όλους μετανάστης έχει ανέβει στην οροφή φορτηγού και χοροπηδά. Την αναδημοσιεύουμε.