Δυτ.Ελλάδα: Ξεπέρασαν τις 30 οι καταγγελίες για βιασμό την τελευταία τριετία

Πάνω από τριάντα καταγγελίες για βιασμούς έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στην Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας, με το όλο θέμα να δείχνει ότι υπάρχει μία αυξητική τάση και σε αυτή την κακοποιητική μορφή συμπεριφοράς προς την γυναίκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας το 2019 έγιναν 11 καταγγελίες για βιασμό και μία απόπειρα, το 2020 9 καταγγελίες για βιασμό και δύο απόπειρες και το 2021 11 καταγγελίες για βιασμό και δύο απόπειρες.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη όπου οι καταγγελίες που γίνονταν δεν ξεπερνούσαν κατά μέσο όρο τις εφτά με οχτώ, υπάρχει μία αυξητική τάση που με βάση τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα αφού ήδη υπάρχουν αρκετές αναφορές για το 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης, της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και της βίας κατά των γυναικών, οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτεροι αφού πολλά από τα θύματα επιλέγουν τον δρόμο της σιωπής, χωρίς να καταγγέλλουν το γεγονός.

Πάνω σε αυτό το κίνημα του #metoo έχει κάνει αρκετά καλό αφού έχει βοηθήσει στο να λυθούν στόματα από γυναίκες που έχουν πέσει είτε θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, είτε θύματα ακόμα και βιασμού.