Δράσεις από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας κάθε χρόνο δημιουργεί από κοινού δράσεις με Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Για τον φετινό εορτασμό, ανέλαβε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας και τα Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης: 12ο, 43ο, 45ο & 59ο τον συγγραφέα Ανδρέα Μπούσιο στην πόλη μας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στην ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ, ώρα 19:00 να παρουσιάσει το βιβλίο του «Το Βασίλειο της Ακακίας».

Είναι ένα παιδικό διήγημα με έντονη δράση, το οποίο πραγματεύεται την διαφορετικότητα και την προσήλωση στους στόχους μας. Το έργο του συγγραφέα θα παρουσιάσει η Πατρινή συγγραφέας Άννα Δενδρινού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί εργάζονται όλο τον μήνα Νοέμβριο στο διήγημα του Ανδρέα Μπούσιου και έχουν ετοιμάσει να παρουσιάσουν στην εκδήλωση θεατρικό δρώμενο, εικαστικά έργα, δίγλωσση χορωδία κ.ά εμπνευσμένα από το βιβλίο. Με τα κρουστά του θα συνοδεύσει το θεατρικό δρώμενο ο Νίκος Φορλίδας.

Είστε καλεσμένοι σε αυτή τη γιορτή της διαφορετικότητας όλοι!

Παρουσιαστής και συντονιστής της εκδήλωσης ο Δημοσιογράφος, Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο συγγραφέας θα συναντήσει τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων στο αμφιθέατρο των Ειδικού Νηπιαγωγείου/ Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρηκόων Πάτρας, όπου θα συζητήσει μαζί τους και θ΄απαντήσει στα ερωτήματα τους.