Διαμαρτυρία της εστίασης στο Δημαρχείο για τα τραπεζοκαθίσματα-Μάχη των 2 πλευρών

Ραντεβού στο νέο Δημαρχείο στην οδό Μαιζώνος, έδωσαν σήμερα οι επιχειρηματίες της εστίασης, μετά την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου θα πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2024 μέχρι τις 15 Ιουνίου,

Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου θα υπάρξουν ειδικοί έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία και στην περίπτωση μη απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων, για τα οποία δεν υπάρχει άδεια, θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα μέτρα περί αυθαίρετης χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας  ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για τις επιπτώσεις της απόφασης.

Επίσης οι καταστηματάρχες ζητούν και από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συναινέσουν και να υπογράψουν κοινή πρόταση, ώστε να τεθεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου το αίτημα της άμεσης τροποποίησης της κανονιστικής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/6), συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), όπου συζητήθηκε το αίτημα του Συλλόγου για επίσπευση τροποποίησης της Κανονιστικής του 2017, προκειμένου να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα κατάληψης δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα.

Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε το Δ.Σ., ότι είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία Κανονιστικής για την εικόνα πόλης, μέρος της οποίας είναι και ο τρόπος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Άλλωστε, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής, βρίσκεται σταθερά ο δημόσιος χώρος και η αξιοποίησή του προς όφελος όλων των πατρινών –και των επαγγελματιών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος έχει ήδη συγκροτήσει Επιτροπή για την εικόνα πόλης, με ευθύνη της οποίας θα γίνει η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα, οι Υπηρεσίες του Δήμου, προχωρούν στη σύνταξη μελετών και σε σειρά παρεμβάσεων στην πόλη, με στόχο τη συνολική βελτίωση της εικόνας της. Ήδη, έχει ενταχθεί στη ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) η σήμανση, καθώς και σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων και θα ζητηθεί η χρηματοδότησή τους.

Πέραν αυτού, διαχρονικά, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε στο πλευρό των μικρομεσαίων επαγγελματιών και όλα τα προηγούμενα χρόνια πήρε τα απαραίτητα μέτρα βοήθειας προς αυτούς. 

Το αποτέλεσμα αυτής της φροντίδας, το γεύτηκαν εκατοντάδες μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ, καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου."