Δεν νοείται Τσικνοπέμπτη με 178 κρούσματα

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την ήδη επιβαρημένη πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας. Αν δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις για αποφυγή συναθροίσεων σε κατοικίες και άλλους χώρους, η κατάσταση πλέον δεν θα είναι διαχειρίσιμη.

Χθες η Πάτρα κατέγραψε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας καθώς έφτασε τα 178. Την ίδια στιγμή στα νοσοκομεία της πόλης νοσηλεύονταν 125 ασθενείς.

Η διοίκηση της τοπικής αστυνομίας και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης καλούν τους πολίτες να τηρήσουν απόλυτα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Οκ. Καρβέλης είπε:

«Τη σημερινή μέρα τη φοβάμαι πάρα πολύ. Η αίσθηση που έχω είναι ότι κάποιοι θα φουντώσουν ψησταριές σε αποθήκες, σπίτια κ.λπ. με ευρεία πρόσκληση» 

«Οι εκκλήσεις μας έχουν χάσει το νόημα. Αυτή όμως πρέπει να εισακουστεί. Πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο κατανοητό ότι η κατάσταση κρίνεται από τον εάν ο καθένας μας θα αναλάβει την ατομική ευθύνη που του αναλογεί.

Οφείλουμε να αποφύγουμε ενέργειες που μπορούν να επιφέρουν ολέθρια αποτελέσματα. Η κατάσταση είναι ήδη πολύ επιβαρημένη. Όσες κλίνες και να φτιάξουμε, θα γεμίσουν. Το προσωπικό στα νοσοκομεία μας κάνει το καθήκον του με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά υπάρχουν και όρια».

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι, σήμερα Τσικνοπέμπτη, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού.

«Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα και να τηρήσουν υπεύθυνη στάση για την προστασία της δημόσιας υγείας».