Δήμος Πατρέων : Ο υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει δημοσκοπήσεις και οι δημοσκοπήσεις... συνεργασίες!

Τον υποψήφιο του... ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν όλοι στην Πάτρα ώστε να ξεκινήσει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος αλλά και να γίνουν δημοσκοπήσεις που θα τοποθετήσουν κάθε υποψήφιο στα ποσοστά του "για να δει τι θα κάνει".

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει στην Πάτρα ποσοστά άνω του 30%. Θεωερείται βέβαιο λοιπόν ότι ο δικός του υποψήφιος δήμαρχος θα είναι και στον δεύτερο γύρο. Δεν τον έχει ανακοινώσει όμως με αποτέλεσμα ακόμα και οι κρυφές δημοσκοπήσεις που γίνονται να μην έχουν νόημα χωρίς όλα τα ονόματα στο ερωτηματολόγιο. Οι πληροφορίες λένε : Σπαρτινός. Δηλαδή το υπ. αριθμόν ένα κομματικό στέλεχος στην Αχαία (υποτίθεται ότι έψαχναν για υπερκομματικό πρόσωπο).

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνει 'κάποιον να νικήσει" στην Πάτρα. Κατ΄αρχήν ψάχνει κάποιον να ενώσει τις τάσεις μέσα στο ίδιο το κόμμα.

Στους άλλους υποψήφιους ο ΔΗΜΑΡΑΣ θα είναι ο μόνος από την κίνηση των 5 δημάρχων που δεν θα στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου αν και... είναι ΠΑΣΟΚ. Με όλα τα στελεχη του θα επιχειρήσει άνοιγμα σε πρόσωπα, θα αποκαταστήσει τη σχέση του με τα ΜΜΕ και θα προσπαθήσει να είναι δεύτερος στον α΄γύρο για να περάσει στην επόμενη Κυριακή.

Ο Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ πήρε το χρίσμα από τη ΝΔ αν και δήλωνε ότι δεν το θέλει. Όλα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ ήσαν στην πίττα του. Εξακολουθεί ωστόσο να έχει προβλήματα αφού δεν έχει τι να πει, ούτε έκανε κάτι σαν δεύτερη παράταξη του Δημ. Συμβουλίου.

Ο Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ μπήκε στο παιχνίδι μετά την εντυπωσιακή συγκέντρωση που είχε στον "Αστέρα". Έχει επιβάλει έναν προεκλογικό αώνα χαμηλών τόνων, ενώ έχει αποφασίσει να παρουσιάσει πρόγραμμα "ρεαλιστικό και μαξιμαλιστικό", κάτι που κανείς άλλος δεν θα πράξει..!

Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ με προίκα το ποσοστό - έκπληξη του 2010, (άνω του 16%), είναι έτοιμος για την μεγάλη έκπληξη, να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ωσόσο δεν άνοιξε το ψηφοδέλτιο του όπως θα έπρεπε.

ΠΑΤΟΥΧΑΣ και ΑΙΒΑΛΗΣ φαίνεται να έχουν κοινό βηματισμό και είναι πιθανό να κατέλθουν μαζί αν τελικά ο πρώτος αποφασίσει να συμμετάσχει στις εκλογές (η περίπτωση ο Πατούχασ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεθωριάσει).

Η ΒΙΒΙΑΝ ΣΑΜΟΥΡΗ έχει εξαιρετική δυναμική ενώ την πλαισιώνουν αξιόλογοι Πατρινοί. Αν οι δημοσκοπήσεις τις δώσουν ποσοστό - εφαλτήριο για ψηλότερα είναι βέβαιο ότι θα κατέλθει αυτοδύναμη.

Ο ΑΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ δηλώνει ότι κατέρχεται σίγουρα και πως "θα μιλήσει με κάθε Πατρινό ξεχωριστά" μέχρι την ημέρα της κάλπης. Επίσης ο ΔΗΜ. ΠΕΦΑΝΗΣ έχει κάνει "πολύ δουλειά" για τον δικό του συνδυασμό αλλά και εδώ κανείς δεν γνωρίζει σε τι ποσοστό φτάνει.

Τέλος ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ φαίνεται να επαναλαμβάνει ότι και το 2010. Είσοδο στον Δήμο.

Η ανακοίνωση υποψηφίου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει δημοσκοπήσεις. Και οι δημοσκοπήσεις θα φέρουν... συνεργασίες μετάξύ προσώπων και συνδυασμών για περαιτέρω ισχυροποίηση.