Δήμος Πατρέων: Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας, δημιούργησε από το 2015, το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Μια δομή μοναδική και πρωτοπόρα πανελλαδικά, η οποία στηρίζει τη μόρφωση των παιδιών των πιο φτωχών οικογενειών της πόλης μας.

Από το 2015, έχουν φοιτήσει σ’ αυτό συνολικά, 4.021 μαθητές όλων των ηλικιών, από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου. 90 μαθητές κατάφεραν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Έχουν συμβάλει εθελοντικά, περίπου 600 δάσκαλοι και καθηγητές. Με τη δική τους αυτοθυσία, καθώς και όλων των υπόλοιπων εθελοντών, φτάσαμε να λειτουργούμε πέρυσι 14 φροντιστηριακά κέντρα σε όλη την έκταση του Δήμου Πατρέων.

    Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, στηρίζει, ανάμεσα στα άλλα, παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν ή αδυνατούν να τα βοηθήσουν στη μελέτη τους, κάποιες φορές ακόμα και στο Δημοτικό, είτε γιατί είναι ρομά, είτε γιατί όντας μετανάστες δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, είτε γιατί οι ίδιοι στερήθηκαν την εκπαίδευση, είτε γιατί δουλεύουν ήλιο με ήλιο, λόγω των εργασιακών συνθηκών που συνδιαμόρφωσαν όλες οι Κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Αυτή η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, που αγκαλιάστηκε από τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, έχει κερδίσει την αναγνώριση όλων των πατρινών.

    Απέναντι σε όλους αυτούς στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή, επειδή στηρίζει με όλα τα μέσα, τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

    Ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ώρα Πατρών» στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, επικαλούμενος μάλιστα Νόμο του 1977, της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έθεσε θέμα νομιμότητας (!) του Λαϊκού Φροντιστηρίου!

    Επιπλέον, έφτασε σε τέτοιο σημείο θράσους, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, αποτελεί «γκρίζα ζώνη της Παραπαιδείας στο Δημοτικό Σχολείο»! 

Έθεσε μάλιστα σε ψηφοφορία, να μην επιδοτήσει η Σχολική Επιτροπή την προμήθεια των αναγκαίων ειδών καθαρισμού και απολύμανσης.

    Αυτό θα πει «ξέπλυμα» της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο αντίπαλό του βλέπει την αγωνιστική Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

    Είναι ντροπή, την ίδια ώρα που τα μαθησιακά κενά απ’ την περίοδο της πανδημίας είναι τεράστια, που τα μαθησιακά προβλήματα των παιδιών, αυξάνονται, που παρά τα αιτήματα των γονιών δεν γίνεται ενισχυτική διδασκαλία στα Δημοτικά Σχολεία, την ώρα που οι διάφορες ιδιωτικές δομές επιχορηγούνται πλουσιοπάροχα και δεν προσφέρουν ουσιαστική στήριξη, ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται νόμους και γραφές για τα βάλει εμπόδια στη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

    Αποτελεί όνειδος για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, για τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές, η στάση του συγκεκριμένου εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα είναι εκπαιδευτικός και Διευθυντής Σχολείου.

    Τους παραδίδουμε στην κρίση του πατραϊκού λαού.