Δήμος Πατρέων: Οι παρατάξεις των ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Πατρέων επιδιώκουν μέχρι και πλειστηριασμούς σε βάρος των μικροοφειλετών του Δήμου

"Αποκαλύφθηκε, για άλλη μια φορά, ότι η ενωμένη αντιπολίτευση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και των «δορυφόρων» τους στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλουν να προχωρήσουν ακόμα και σε πλειστηριασμούς σε βάρος του πατραϊκού λαού, για την είσπραξη οφειλών προς το Δήμο Πατρέων.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 30/5/2023, για τον ταμειακό απολογισμό του Δήμου, οι εκπρόσωποι συγκεκριμένων παρατάξεων πρότειναν μάλιστα, σε περίπτωση που ο Δήμος δεν έχει προσωπικό για να πιέσει για την είσπραξη των χρεών, ακόμα και το εξής: «Δεν έχετε προσωπικό, δώστε το σε εργολάβο στο κάτω - κάτω. Τόσες εργολαβίες δίνετε, δώστε σε έναν εργολάβο ακόμα, να εισπράξουμε, είναι περίπτωση που δεν χάνουμε». Δηλαδή, να δώσει ο Δήμος το ελεύθερο στα γνωστά funds, να λειτουργήσουν ως εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό του Δήμου και να κινήσουν τα αναγκαστικά μέτρα!

Μιλάμε ουσιαστικά για οφειλές ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, που οι πολιτικές των κομμάτων όσων κάνουν αυτές τις προτάσεις, έχουν τσακίσει και  οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, οι παρατάξεις που τα ζητάνε αυτά, ουδέποτε διεκδίκησαν αυτά που δικαιούται ο πατραϊκός λαός. Άχνα δεν έχουν βγάλει για τα παρακρατηθέντα ποσά απ’ τη χρηματοδότηση που θα έπρεπε να λαμβάνει ο Δήμος. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι ετησίως λαμβάνουμε αντί για 91 εκατομμύρια ευρώ, μόλις 24.

Η Δημοτική Αρχή, εξαρχής, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά απ’ τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, των οποίων οι οφειλές αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικά οφειλομένων.

Τι διαπιστώσαμε; Ότι έχουν εξαφανιστεί από καιρό, καθώς πρόκειται για Ανώνυμες Εταιρείες, για εταιρείες που αλλάζουν όνομα και έδρα και απαλλάσσονται απ΄ τα βάρη τους. Έτσι, για παράδειγμα, εξαφανίστηκαν 2 διαφημιστικές εταιρείες, που χρωστάνε στο Δήμο εκατομμύρια, απ’ τη δεκαετία του 2000. Και όλη αυτή την περίοδο, είναι γνωστοί όσοι ήταν στις Δημοτικές Αρχές και δεν επεδίωκαν να εισπράξουν ποτέ τα οφειλόμενα (τέλη, λογαριασμούς κλπ), «φεσώνοντας» το Δήμο.

Κατανοούμε, λοιπόν, γιατί τα κόμματά τους, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή απ’ το 2017, ώστε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με συγκεκριμένα κριτήρια, να διαγράφονται οφειλές προς του Δήμους, από όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε, σταθερά και αταλάντευτα, με τη μεριά του πατραϊκού λαού, με τον οποίο αγωνιζόμαστε κατά της κάθε κυβέρνησης των κομμάτων τους.

Το «μακρύ χέρι» της κάθε  αντιλαϊκής κυβέρνησης, της κάθε αντιλαϊκής πολιτικής όπως αυτή που πρεσβεύει η ενωμένη αντιπολίτευση, θα το «κόψει» ο πατραϊκός λαός."