Δήμος: Μειώνουν κι άλλο την χρηματοδότηση παιδικών Σταθμών

Το ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε για το Πρόγραμμα "Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής" που με βάση την νέα ΚΥΑ αλλάζει ως προς την μορφή του και μειώνεται παραπέρα η χρηματοδότηση του.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για χρόνια συμπληρώνει την λειψή από το κράτος χρηματοδότηση των δημοτικών βρεφικών και παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ . Φέτος καταγράφεται μείωση της χρηματοδότησης 5% σε σχέση με πέρσι μείωση που προστίθεται σε αντίστοιχη της περσινής χρονιάς με αποτέλεσμα μόνο στα δυο τελευταία χρόνια να έχουμε 10% μείωση στην χρηματοδότηση του προγράμματος!

Έχουμε μείωση 135 ευρώ σε κάθε παιδί σε Παιδικό Σταθμό τον χρόνο, 75 ευρώ στα ΚΔΑΠ και 500 ευρώ στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Άμεση συνέπεια λιγότερα παιδιά στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς , στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας της αρνητικής και επικίνδυνης αλλαγής που σχετίζεται με την χρηματοδότηση (voucher) που κατευθύνεται στον ωφελούμενο και όχι στην δομή.

Ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία των παιδικών σταθμών είναι άμεσος αφού δεν γνωρίζουμε ποιοι από τους ωφελούμενους θα επιλέξουν τις δημοτικές δομές, πόσα παιδιά θα συμμετέχουν και ποιο θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα. Οι δε 101 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κινδυνεύουν γιατί δεν μπορεί στοιχειωδώς να γίνει προγραμματισμός ανανέωσης συμβάσεων.