Γυναικείο χρώμα στην εκλογική αναμέτρηση της Δυτ. Ελλάδας

Εντονο άρωμα γυναίκας είχαν οι εθνικές εκλογές με τις μεγάλες ανατροπές και τις πολλές εκπλήξεις στη Δυτική Ελλάδα, καθώς ιδιαίτερα στην Αχαΐα και στα τρία πρώτα κόμματα σε προτίμηση ψήφου οι υποψήφιες είχαν τον πρώτο λόγο.

Χριστίνα Αλεξοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου και Κατερίνα Σολωμού, στην Αχαΐα, αλλά και η Χριστίνα Σταρακά στην Αιτωλοακαρνανία έδειξαν πως η ψήφος είναι ...γένους θηλυκού (υπολείπονται μερικές δεκάδες εκλογικά τμήματα για την τελική καταμέτρη)!

Στη Νέα Δημοκρατία, στην Αχαΐα, η Χριστίνα Αλεξοπούλου αποδείχθηκε πολύ δυνατή, καταφέροντοντας να ξεπεράσει και τους τρεις βουλευτές που στην αναμέτρηση του 2019 την είχαν προσπεράσει.

Συγκεντρώνοντας 23.579 ψήφους βρέθηκε στην πρώτη θέση προτίμησης των ψηφοφόρων της ΝΔ , με εντυπωσιακή επίδοση δεδομένου ότι αύξησε την εκλογική της δύναμη κατά 12.000 σταυρούς περίπου (το 2019 είχα συγκεντρώσεις 11.621).

Πρώτη και με διαφορά ήταν η Σία Αναγνωστόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός αν και υπολείπεται από την επίδοση των προηγούμενων εκλογών σε ψήφους , λόγω και της χαμηλής επίδοσης του κόμματος στην Αχαΐα εξασφάλιζει μέχρι τώρα 13.467 ψήφους, έχοντας διαφορά από τον δεύτερο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο τουλάχιστον 2.000 σταυρούς.

Δυναμική εμφάνιση έκανε και η Κατερίνα Σολωμού, που πρώτευσε στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (εκλέγεται, ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου που ως πρώην Πρωθυπουργός δεν λαμβάνει ψήφο). Η καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών , διπλασιάζοντας σχεδόν την εκλογική της δύναμη, δεδομένου ότι μέχρι τώρα συγκέντρωσε 6.823 σταυρούς έναντι 3.945 το 2019.

Στην Αιτωλοακαρνανία "σάρωσε" η Χριστίνα Σταρακά, καθώς κέρδισε και με διαφορά την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου, λαμβάνει μέχρι τώρα 7.702 ψήφους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον δύο φορές βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που έλαβε 6.326 σταυρούς.