Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Συμβάλουμε στην κουλτούρα ανακύκλωσης με την προμήθεια 1.300 νέων μπλε κάδων»

Μια σημαντική είδηση αποκαλύφθηκε  σε εκδήλωση που συμμετείχε ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νομού Αχαΐας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της καλλιέργειας σωστής νοοτροπίας γύρω από ζητήματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, αλλά και για ζητήματα θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης άκουσαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν για την πλαστική ρύπανση στη θάλασσα και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τρόπους ορθής διαχείρισης απορριμμάτων στο σπίτι και στο σχολείο.

Κατά την επίσκεψη που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενημερώθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νόμου Αχαΐας, με αίσθημα ευθύνης υπέρ της καθαριότητας αλλά και της προώθησης της κουλτούρας ανακύκλωσης, έλαβε απόφαση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να εντάξει στο τεχνικό του πρόγραμμα μία μεγάλη προμήθεια 1.300 νέων μπλε κάδων ανακύκλωσης για όλους τους Δήμους της Αχαΐας, ώστε το σύστημα αποκομιδής να γίνει πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ για την προμήθεια των νέων κάδων που θα αντικαταστήσουν αρκετούς από τους παλιούς, «ταλαιπωρημένους» και ακατάλληλους που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους.
Η ανανέωση του αστικού εξοπλισμού και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών καθαριότητας πρέπει να αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τους Δήμους και ο ΣΥΔΙΣΑ οφείλει να στηρίζει τις δράσεις που υλοποιούνται ώστε να αφήνεται σταδιακά το θετικό αποτύπωμα στον τόπο μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ νομού Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, αυτές που θα ακολουθήσουν, αλλά και την προμήθεια των νέων μπλε κάδων:
«Με κάθε τρόπο, προσπαθούμε να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά μας καλύτερα μέρη για να ζούμε. Από τη μία πλευρά, οφείλουμε να καλλιεργούμε την σωστή νοοτροπία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα παιδιά μας. Ενώ παράλληλα, αποτελεί χρέος μας να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της κοινωνίας για την συντήρηση και την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού μας. Η ύπαρξή του έχει νόημα όταν είναι χρήσιμος για τους πολίτες. Γι’ αυτό το λόγο προχωράμε στην προμήθεια νέων μπλε κάδων, ώστε να κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να γίνεται πραγματική και οργανωμένη ανακύκλωση. Πρόκειται για ένα τομέα στον οποίο είχαμε μείνει πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά πλέον βρισκόμαστε στη σωστή πορεία».

Ο ΣΥΔΙΣΑ Νομού Αχαΐας ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Σαββοπούλου, τον εκπαιδευτικό κ. Θωμά Μπουλιέρη. Ευχαριστεί επίσης θερμά για την παρουσία της στη δράση την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Αντωνακοπούλου.