Γκάγκα από Πάτρα: Στόχος να αποκτήσει η Πάτρα ένα πρότυπο Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Στην ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας για όλους τους ασθενείς και πολίτες και φυσικά καλύτερες συνθήκες δουλειάς για όλους τους υγειονομικούς μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε παρέμβασή της στο 11ο Regional Growth Conference, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικά για την Πάτρα και την Αχαΐα η αναπληρώτρια υπουργός μίλησε για τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής και το πολύ καλό επίπεδο πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, για το οποίο όπως τόνισε στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ενώ πρότυπου παιδιατρικού νοσοκομείου για την περιφέρεια.  Μάλιστα δεν έκρυψε την σημαντική συμβολή του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος στην πρόσφατη περιπέτεια με τα κενά στους αναισθησιολόγους, ενώ σημείωσε πως δρομολογείται η αναβάθμισή του.

«Αναβαθμίζουμε τις δομές, είμαστε εδώ για να έχουμε ένα καλό σύστημα υγείας για όλους» υπογράμμισε η κυρία Γκάγκα, τονίζοντας ότι  στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων καθώς επίσης και η αύξηση των μισθών τους, με στόχο την γενικότερη αναβάθμιση του συστήματος υγείας.

Στην ίδια συνεδρίαση μίλησαν επίσης ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, η νέα διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Δημήτρης Μπάκος, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Δημόπουλος καθώς και γιατροί του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας.