Για πρώτη φορά φέτος πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ από το αεροδρόμιο Αράξου

Αύξηση του επιβατικού κοινού σε συνάρτηση με τις πτήσεις, αναμένεται τη φετινή θερινή περίοδο στο Αεροδρόμιο του Αράξου, αφού οι πρώτες πτήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου, ενώ επανέρχονται και οι πτήσεις για Ιταλία. Ωστόσο για πρώτη φορά φέτος  μάλιστα θα υπάρχουν πτήσεις για το Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

«Φέτος εκτός από τις χώρες που έχουμε κάθε χρονιά δηλαδή Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Σλοβακία, Τσεχία, χώρες της Βαλτικής όπου αναμένεται να υπάρχει μεγάλη αύξηση από αυτές, δηλαδή Λετονία και Λιθουανία,  θα έχουμε για πρώτη φορά και πτήσεις  από Ισραήλ καθ’ όλη της διάρκεια του καλοκαιριού. Από την άλλη πλευρά, δεν θα έχουμε πτήσεις από Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία, αν και υπάρχει η πληροφορία ότι πολλοί Ουκρανοί θα ταξιδέψουν μέσω Πολωνίας που υπάρχει στις πτήσεις μας. Σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε, από τουριστικούς πράκτορες και ξενοδοχεία, περιμένουμε αύξηση, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από την περσινή σεζόν αφού αυξάνονται οι χώρες και οι πτήσεις», γνωστοποίησε ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουβίτσα, «φέτος επανέρχονται και πτήσεις  για Ιταλία, κάτι που είναι αισιόδοξο γεγονός.  Επίσης, θα αυξηθούν και η πτήσεις από Πολωνία, προκειμένου να καλυφθούν και οι επιβάτες από Ουκρανία που θα έρθουν μέσω αυτής».

Για πρώτη φορά φέτος, στο αεροδρόμιο του Αράξου θα μπει σε εφαρμογή το σύστημα ελέγχου των επιβατών από την αστυνομία. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς/από  χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, καλούνται να επιδεικνύουν διαβατήριο και όχι ταυτότητα. Θα διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων, με χρήση βάσης δεδομένων, από την αστυνομία.

 «Το σύστημα αυτό ήταν να εφαρμοστεί πριν την πανδημία αλλά λόγω της μειωμένης κίνησης και λόγω του ότι δεν είχαμε χώρες εκτός Σένγκεν, δεν είχε προχωρήσει. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα γνωρίζω θα εφαρμοστεί από φέτος. Ο διαβατηριακός έλεγχος είναι στην ευθύνη της αστυνομίας».