Γεμίζουν τα νοσοκομεία, συνδρομή από «ΟΛΥΜΠΙΟΝ»

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Πάτρας. Οι νοσηλευόμενοι από κορονοϊό έφτασαν τους 144 εκ των οποίων οι 29 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Στη μάχη της πανδημίας μπαίνει και το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» Θεραπευτήριο με τη διάθεση κλινών ΜΕΘ για περιστατικά μη κορονοϊού.

Το αίτημα προς το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» κατέθεσε χθες ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Υπενθυμίζουμε ότι η διοίκηση του Θεραπευτηρίου, από την πρώτη στιγμή, της πανδημίας είχε δηλώσει τη διάθεση των δομών του στη μάχη που δίνει η περιοχή για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Καθημερινά ο όγκος των νοσηλευομένων αυξάνεται και σταδιακά καλύπτονται οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα των απαγορεύσεων αλλά η διασπορά των κρουσμάτων μαρτυράει ότι οι απαγορεύσεις δεν εφαρμόζονται.

«Μέρες τώρα προειδοποιούμε γι' αυτό που έρχεται. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας το αγνοούν κι αυτό γεμίζει καθημερινά τις κλίνες στα νοσοκομεία μας» μας είπε ο κ. Καρβέλης.

Χθες η Αχαΐα κατέγραψε 102 νέα κρούσματα (78 στην Πάτρα, 2 στα Καλάβρυτα, 6 στο Αίγιο, 7 στην Κάτω Αχαΐα, 1 στην Οβρυά, 1 στην Ακολη, 4 στα Βραχναίικα, 2 στην Κρήνη και 1 στο νέο Βουπράσιο).

Στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 58 ασθενείς και 20 στη ΜΕΘ. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονταν 4 παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και ένα στη ΜΕΘ Παίδων.

Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 53 ασθενείς στην Κλινική Κορονοϊού και 8 στη ΜΕΘ.

«Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ έχουμε το περιθώριο να φτάσουμε μέχρι 31 ασθενείς στο ΠΓΝΠ και 14 στον «Αγιο Ανδρέα». Από κει και πέρα, αν πιεστούμε περισσότερο θα μετατρέψουμε τα χειρουργεία σε ΜΕΘ και θα αφήσουμε μόνο μία χειρουργική αίθουσα ελεύθερη για επείγοντα περιστατικά» μας είπε οκ. Καρβέλης.