Βόλτα στο έλος Αγυιάς από μαθητές

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων μαζί με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Πρασίνου, του Δήμου Πατρέων, σχεδίασε και υλοποίησε πρωτότυπες ξεναγήσεις στο έλος της Αγυιάς για τους μαθητές της περιοχής μας.

Οι μαθητές έμαθαν για τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και τους τρόπους αξιοποίησης του έλους μέσω του έργου, το οποίο εξελίσσεται.

Οι μαθητές «ανακάλυψαν» το έλος γνωρίζοντας έτσι έναν σημαντικό παράκτιο υδροβιότοπο με μεγάλη οικολογική αξία, αφού χρησιμοποιείται σαν σταθμός από μεταναστευτικά πουλιά αλλά είναι και από άλλα σπάνια είδη όπως τους τρίτωνες, τις νεροχελώνες κ.ά. Επίσης, περιηγήθηκαν σε όλους τους καινούργιος χώρους, όπως τον περίπατο οικολογικής ευαισθητοποίησης και τον περίπατο αναψυχής. Ενημερώθηκαν για τη νέα ποδηλατοδιαδρομή, το παρατηρητήριο μέσα στο έλος (Hide), τα κιόσκια πληροφόρησης και κιόσκια με θέσεις θέας του έλους, τα παρατηρητήρια της άγριας ζωής και τέλος περπάτησαν στη βάση του ξύλινου διάδρομου, ο οποίος θα διασχίζει εγκάρσια το έλος δημιουργώντας μία διαδρομή περιπάτου.

Οι μαθητές μέσα από το πρόγραμμα δημιούργησαν δεσμούς με την περιοχή του έλους και του νέου Οικολογικού Πάρκου, και ανυπομονούν να μπει στη ζωή και την καθημερινότητά τους.

Υπεύθυνη σχεδιασμού προγράμματος: Χριστίνα Καρούσου, Γεωπόνος.