Αχαΐα: Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών με Καρβέλη και Γουρζή για θέματα ασφαλείας

Η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει:

Χθές αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γεν. Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο συναντήθηκε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ιωάννη Καρβέλη και τον Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" Dr. Φίλιππο Γουρζή.

Στην συνάντηση είχε προσκληθεί και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών κα Αθανασοπόυλου Κωνσταντούλα, η οποία τελικά λόγω ανειλημμένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν ήταν δυνατό να παραστεί.

Όμως όπως ενημερωθήκαμε και με τον κ. Διοικητή και με τον κ. Διευθυντή είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνίa. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Διοικητή στο γραφείο του, σε συνέχεια της πρόσφατης επαφής μας.

Στον κ. Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής εκτέθηκαν εκ μέρους μας αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί κατά την εκτέλεση της ισχύουσας απαρχαιωμένης διαδικασίας διακομιδών προς ακούσια νοσηλεία ατόμων με ψυχικές παθήσεις.

Όπως είναι γνωστό στην χώρα μας οι Αστυνομικοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την συνοδεία ακόμα και ήπιων περιστατικών προς τα ψυχιατρικά ιδρύματα για εξέταση και πιθανό εγκλεισμό.

Το όλο αυτό πάρεργο εκτός του ότι οι Αστυνομικοί είναι τελείως ανεκπαίδευτοι και βέβαια αναρμόδιοι να χειρίζονται τέτοιου είδους περιστατικά, έχει το επιπλέον αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές να στερούνται το ένα και μόνο περιπολικό που διαθέτουν για ώρες ολόκληρες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Διακομιδές ασθενών εκτός Πατρών. Ο κ. Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι ήδη με δικές του πρωτοβουλίες έχουν διακοπεί στο σύνολο τους όλες οι διακομιδές ενηλίκων που γίνονταν κατά το παρελθόν προς κλινικές και ιδρύματα άλλων περιοχών και όσοι χρήζουν νοσηλείας παραμένουν στην κλινική του ΠΓΝΠ. Για τους ανήλικους αναμένεται η σύντομα η λειτουργία παιδοψυχιατρικής κλινικής στην περιοχή μας.

Πολύωρη αναμονή για εξέταση. Στο ζήτημα των πολύωρων αναμονών που παρατηρούνται μέχρι την εξέταση των ασθενών ο κ. Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι αυτές παρουσιάζονται λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των ιατρών, πλην όμως δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν οι δέουσες εντολές εκ μέρους του για τον περιορισμό τους, αφού εκτέθηκαν σαφώς οι κίνδυνοι και οι δυσλειτουργίες που εγκυμονούνται.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή της συγκεκριμένης Γνωμοδότησης από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, μέχρι την οριστική νομοθετική απεμπλοκή της Αστυνομίας και από αυτό το πάρεργο και την ανάθεση του σε εξειδικευμένους επιστήμονες ιατρούς και νοσηλευτές.

Τέλος οφείλουμε να εξάρουμε το ενδιαφέρον που δείχνει ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβελης και την αμεσότητα για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό της Αχαΐας.