Αχαΐα: Πόσοι μαθητές θα δώσουν Πανελλήνιες-Πόσα τα εξεταστικά κέντρα

Για την «απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων» εργάζεται η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας, όπως έκανε γνωστό η διευθύντριά της, Ευγενία Πιερρή.

Οι πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου ενώ στην Αχαΐα θα δώσουν εξετάσεις 3.006 μαθητές.

Έγινε μάλιστα μία τηλεδιάσκεψη με τα μέλη των λυκειακών επιτροπών και δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες. Ασχοληθήκαμε με κάθε λεπτομέρεια των πανελλαδικών εξετάσεων, συζητήθηκαν τα πάντα.

Θα υπάρξουν 34 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και τέσσερα εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ. Υπάρχουν και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και ένα για τα ΕΠΑΛ. Υπάρχουν τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδιο) για τα οποία δεχόμαστε  μαθητές και από Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία. Στο ειδικό εξεταστικό κέντρο του ΕΠΑΛ θα υποδεχτούν μαθητές από εννέα νομούς, εκτός του νομού Αχαΐας.

  • Στα ΓΕΛ εξετάζονται 2.414 μαθητές, δηλαδή μία αύξηση κατά 450 μαθητές σε σχέση με πέρσι. Στα ΕΠΑΛ είναι 592 μαθητές, 40 λιγότεροι. 
  • Συνολικά στην Αχαΐα θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες 3.006 μαθητές.

Η δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαίας, είναι καθόλα έτοιμη, δόθηκαν όλες οι οδηγίες ενώ θα γίνει και μία συνάντηση για την ενημέρωση των επιτηρητών. Θα τους σταλεί και έντυπο υλικό.