Αχαΐα - Κορωνοϊός: Οι αριθμοί δείχνουν ότι έχουμε μέλλον

Ο κορωνοϊός δείχνει να έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην Πάτρα. Τα νούμερα αποτυπώνουν μία εικόνα πόλης που λειτουργεί σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας.

Χθες κατεγράφησαν 98 νέα κρούσματα ενώ οι νοσηλείες έφτασαν τις 111 εκ των οποίων οι 22 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το προσωπικό που στελεχώνει τις Κλινικές Κορονοϊού και τις ΜΕΘ Κορονοϊού σε ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα» το οποίο είναι το ίδιο σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, έχει εξαντλήσει τα όρια της αντοχής του καθώς εργάζεται ακατάπαυστα και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πόστο.

Χθες στο ΠΓΝΠ στις κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονταν 45 ασθενείς, 16 στη ΜΕΘ κορονοϊού και τα δύο βρέφη στη Μονάδα Νεογνών.

Αντίστοιχα στον «Άγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 42 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 6 στη ΜΕΘ.

«Το ιικό φορτίο δεν πέφτει στην κοινότητα με τίποτα κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Το προσωπικό των νοσοκομείων έχει εξαντληθεί στις κλινικές κορωνοϊού και στις ΜΕΘ καθώς είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει οι συμπολίτες μας που δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης να τον λάβουν υπ' όψιν τους» επισημαίνει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Σε ό,τι αφορά τις φυλακές Αγίου Στεφάνου, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 73.

Στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» επικρατούσε χθες αγωνία καθώς πέραν των 17 κρουσμάτων σε παιδιά και προσωπικό που καταγράφηκαν μέχρι τη Δευτέρα, μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχαν πάρει απαντήσεις για ένα σημαντικό αριθμό δειγμάτων από τροφίμους και μέλη του προσωπικού.

«Ήρθαν πήραν τα δείγματα από τον ΕΟΔΥ προχθές αλλά απαντήσεις δεν μας έδωσαν. Επικοινωνούσα χθες όλη την ημέρα για να δω τι γίνεται με τα ύποπτα που έχουμε και δεν μου έδωσαν καμία απάντηση.

Αντιλαμβάνεστε ότι ένα ίδρυμα σαν το δικό μας δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς αβεβαιότητας και αγωνίας» είπε η πρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Νικολάου.