Αχαΐα: Η μάχη με τον κορωνοϊό τώρα κρίνεται - "Ώρα ευθύνης για όλους"

Κρίσιμη καμπή για τη μάχη που συνεχίζει να δίνει η περιοχή κατά του κορωνοϊού είναι αυτή που μπαίνουμε πλέον, φτάνοντας στα τέλη Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα τον υπεύθυνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για θέματα υγείας και αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, η περιοχή το τελευταίο διάστημα είχε δείξει μια σταθερότητα στην διασπορά του ιού, κατορθώνοντας να μην εξαπλωθεί και φτάσουμε από τον πορτοκαλί στον κόκκινο συναγερμό.

"Αυτό είναι σημαντικό, αλλά δεν σημαίνει και τίποτα για τη συνέχεια της μάχης καθώς εύκολα μπορεί η κατάσταση να μετατραπεί αφού ο κορωνοϊός είναι ύπουλος και ανατρεπτικός όπως μας έχει δείξει.

Χρειάζεται να τηρούμε με απόλυτη ευλάβεια τα μέτρα, φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις και αποφεύγοντας με κάθε τρόπο τις συναθροίσεις. Είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι σε αυτό τον ιό.

Είναι μία ώρα ευθύνης για όλους μας και αυτό είναι ανάγκη να το συνειδητοποιήσουμε άπαντες. Μαζί πρέπει να δώσουμε και αυτή τη μάχη και χρειάζεται από όλους η ανάλογη προσοχή αφού βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της πορείας της πανδημίας. Είναι ανάγκη να πάμε στους χειμερινούς μήνες, χωρίς έχουμε βαρύ επιδημιολογικό φορτίο".