Αχαΐα: Έκκληση σε κάθε πολίτη: Τηρήστε τα μέτρα

Λίγες ώρες πριν την ένταξη της Πάτρας στις κόκκινες περιοχές στην Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ελέγχων και ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης των πολιτών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου και συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

«Οι ώρες που διανύουμε σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, είναι κρίσιμες. Δεν χρειάζονται ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα. Είμαστε λίγο πριν, ίσως και ώρες πριν από ένα πιθανό πισωγύρισμα που δεν αντέχουμε, ούτε ψυχολογικά, ούτε και οικονομικά. Οι αυξητικές τάσεις είναι ανησυχητικές, σε επίπεδο μάλιστα που μπορούν να μας βάλουν στο κόκκινο με ό,τι αυτό σημαίνει ως προς την ελευθερία μετακίνησης, εργασίας ή άλλης δραστηριότητας. Φρονώ ότι ο καθένας, από το πόστο του, έχει ένα καθήκον…»

ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας την βαρύτητα της ατομικής ευθύνης.

«Είναι στο χέρι μας να διαφυλάξουμε έστω και το ελάχιστο που μέχρι σήμερα έχουμε» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μπονάνος, τόνισε: «Κάνω έκκληση στη συνείδηση κάθε συμπολίτη: Να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα προφύλαξης και να μην κινείται χωρίς λόγο. Να σταματήσουμε τώρα τις αρνητικές εξελίξεις που θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία, στην κοινωνία και στην οικονομία.

Οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και το μήνυμα των ελεγκτικών αρχών θα είναι δυνατό σε κάθε σημείο παραβατικότητας. Η εφαρμογή του νόμου θα γίνει προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς καμία εξαίρεση. Η άσκοπη κινητικότητα πρέπει να σταματήσει για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Γεώργιος Μιχαλόπουλος, η προϊστάμενη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας Εργασίας, Βασιλική Σεϊντή, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ, Γεωργία Πλώτα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λάμπος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου ΠΕ Αχαΐας, Σπύρος Μουρτάς, ενώ εξ αποστάσεως παρέμβαση έκανε και η προϊσταμένη της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, Μαρία Καραμπελιά.