Αυτοκτονία άνδρα στο ΠΓΝΠ: Εβαλε τέλος λίγο πριν το εξιτήριο

Τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον πέμπτο όροφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «στο Ρίο, έβαλε 53χρονος ανήμερα των Θεοφανίων, χωρίς να έχει δώσει προμηνύματα ότι απεργαζόταν το μοιραίο.

Ο άνδρας ήταν ασθενής της Ψυχιατρικής Κλινικής και οδηγήθηκε εκεί την Τρίτη από αστυνομικούς του Γ΄Αστυνομικού Τμήματος. Την ίδια ημέρα υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στην Καρδιολογική Κλινική, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, στο πλαίσιο της μετεγχειρητικής παρακολούθησης, λάμβανε κανονικά την αγωγή του για τα προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως που αντιμετώπιζε.

Επρόκειτο για ένα συνεργάσιμο ασθενή, που δεν είχε εκδηλώσει τάσεις αυτοκτονίας, μάλιστα όπως επισημαίνεται ούτε και κατά το παρελθόν είχε προβεί σε απόπειρα αυτοχειρίας. Ηταν ήρεμος και μάλιστα είχε άριστη επικοινωνία, με τον δεύτερο ασθενή που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο. Η βαθύτερη ψυχή του όμως είχε τους δικούς της μηχανισμούς.

Ο 53χρονος χθες επρόκειτο να λάβει εξιτήριο από την Καρδιολογική Κλινική, άγνωστο όμως γιατί, προέβη στο απονενοημένο διάβημα. Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι το μεσημέρι κατευθύνθηκε στις εσωτερικές σκάλες του τετάρτου ορόφου. Από εκεί ανέβηκε στον πέμπτο όροφο και βούτηξε στο κενό, κάτι που υποδηλώνει την αποφασιστικότητά του διαβήματά του. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Η πράξη του έγινε αντιληπτή, όταν εντοπίστηκε η σορός του σε σημείο που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν επί τόπου.

 

pelop.gr