Αυτοδιοικητική περιοδεία του σπιράλ σε Άκτιο, Πρέβεζα και Ιωάννινα

Με τους Δημάρχους Πρέβεζας και Ιωαννίνων συναντήθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του σπιράλ κατά τη διάρκεια αποστολής του Πέτρου Ψωμά και στελεχών της παράταξης το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2024. Το ταξίδι έγινε στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει η δημοτική παράταξη σε δήμους της χώρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπου καταγράφονται καλές πρακτικές, συντηρούνται επαφές και μελετώνται ζητήματα σχετικά με τα δημοτικά προβλήματα της Πάτρας και του Δήμου Πατρέων.

"Οι συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα αποδείχτηκαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Η αποστολή του σπιράλ είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί μακρόν με τους δύο αυτοδιοικητικούς άνδρες θέματα σχετικά με τη διοίκηση των δήμων τους, την οικονομική διαχείριση, τις κοινωνικές, πολιτιστικές και τουριστικές πρωτοβουλίες τους, τις σχέσεις τους με τους δημότες, τις επιχειρήσεις, την αυτοδιοικητική κοινότητα της χώρας και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα που απασχολούν τις πόλεις και τους δήμους τους.

Μεγάλο μέρος του διημέρου αφιερώθηκε στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις μαρίνες Ακτίου και Πρέβεζας και τα πολλαπλά οφέλη που έχει αποκομίσει η ευρύτερη περιοχή από τη δημιουργία και λειτουργία τους. Η ομάδα του σπιράλ ξεναγήθηκε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Ακτίου και στη σύγχρονη μαρίνα της Πρέβεζας από τον Γενικό Διευθυντή της Kleopatra Marina Βασίλη Τέφα και τον διευθυντή λειτουργίας της Preveza Marina Αλέξανδρο Κοντογιάννη. Τουρισμός υψηλού επιπέδου, χρήμα που μένει στην περιοχή, πολλές νέες θέσεις εργασίας, άνθηση επιχειρηματικότητας, ανάπλαση μεγάλων περιοχών, βελτίωση εικόνας πόλης, αύξηση βιωτικού επιπέδου των κατοίκων είναι μερικά από τα οφέλη που έχουν αποφέρει στην περιοχή οι συγκεκριμένες επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η αντιπροσωπεία του σπιράλ συναντήθηκε επίσης με τον σπουδαίο αρχιτέκτονα Λέανδρο Σπαρτιώτη ο οποίος μίλησε στους Πατρινούς για την αρχαία και νέα Νικόπολη, ξεναγήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης Αμβρακικού, επισκέφτηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πρέβεζας στο Νεοχώρι και το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο νησάκι της Παμβώτιδας, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε Βόνιτσα, Πρέβεζα και Ιωάννινα, απολαμβάνοντας τουριστικές υπηρεσίες.

Οι αυτοδιοικητικές αποστολές του σπιράλ θα συνεχιστούν με αντίστοιχες αποστολές σε δήμους της χώρας, με στόχο πάντα την ταυτόχρονη επίτευξη αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών στόχων."