Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην «Κιβωτό της Αγάπης» και τις φυλακές

Σε μία άτυπη Κλινική Κορονοϊού έχει μετατραπεί το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης». Συνολικά έχουν νοσήσει 33 παιδιά και 17 άτομα από το προσωπικό του Ιδρύματος. Δύο από τους τροφίμους νοσηλεύονται χωρίς όμως σοβαρά συμπτώματα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε το ΔΣ του Ιδρύματος εκτάκτως προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την περαιτέρω διαχείριση της κατάστασης.

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται τις τελευταίες ώρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19, εντός της Γ΄Πτέρυγας των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Χθες, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), βρέθηκε στο Κατάστημα Κράτησης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 215 δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν με rapid test εντοπίστηκαν ακόμα 11 κρατούμενοι να έχουν προσβληθεί από τον ιό, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου.

Στους 84 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των εγκλείστων που έχουν βρεθεί θετικοί με βάση την ενημέρωση της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε για νοσηλεία και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.