Αυξάνονται μετανάστες και σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας

Την ώρα που στο Λιμάνι της Πάτρας έχει εγκατασταθεί σύγχρονο Εμβολιασικό Κέντρο, ακριβώς απέναντι στα υποτίθεται φυλασσόμενα κτίρια τις ΠΠ, πάνω από 200 νεαροί μετανάστες - μια υγειονομική βόμβα - συμεχώς αυξάνονται.

Οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν στους χώρους του Λαδόπουλου και της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής αφού η μετακόμιση του Καρναβαλικού Οργανισμού τους έχει αποκλείσει από το κτίριο των Παλαιών Σφαγείων, ενώ ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ έχει περιφραχθεί.

Η πλειοψηφία αυτών είναι αλλοδαποί που έχουν τα απαραίτητα χαρτιά αλλά χωρίς να έχουν στέγη, είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους αυτούς. Μοναδική τους βοήθεια είναι οι αλληλέγγυοι και τα μέλη της Κίνησης που προχωρούν κάθε εβδομάδα σε συγκεντρώσεις τροφίμων για τους ανθρώπους αυτούς.

Ωστόσο, ενώ η προσφυγική ροή λοιπόν έχει μειωθεί από τα σύνορα της χώρας, φαίνεται ότι τα κυκλώματα διακίνησης στις πλατείες της Αθήνας, συνεχίζουν την δράση τους, στέλνοντας κόσμο στην Πάτρα και στο λιμάνι της, με αποτέλεσμα τα καθημερινά επεισόδεια σε βάρος πελατών του λιμανιού (Μεταφορές).

Την π. εβδομάδα 15 Αφγανοί έκαναν επίθεση σε φορτηγο, έσκισαν τους μουσαμάδες και κατέστρεψαν εμπορεύματα. Καμία προστασία στους εργαζόμενους και καμία τιμωρία στους επιτιθέμενους. Και καμία υγειονομική προφύλαξη φυσικά.