Ατύχημα στο Pick, διασωληνώθηκε 6χρονος - Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Ατύχημα με ένα 6χρονο να έχει διασωληνωθεί είχαμε το μεσημέρι της Κυριακής στου αγώνες καρτ της Πάτρας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο που βρισκόταν το παιδί προσέκρουσε όχημα καρτ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Το παιδί διακομίσθηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Οι υπεύθυνοι του αγώνα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου θα 
σχηματιστεί δικογραφία, ενώ θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας αν θα κρατηθούν ή όχι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Σύμφωνα με τον αν. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρη Μπάκο, παιδάκι 6 ετών διεκομίσθη αρχικά στο Καρμανδανειο και στη συνέχεια στο ΠΓΝΠ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων, διασωληνωμένο και με μηχανικό αερισμό, έχοντας υποστεί κρανιογκεφαλική κάκωση.

Η πρώτη αξονική, πάντως,  έδειξε ότι δεν υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία.  

Η ειδική ομάδα των ιατρών που το παρακολουθεί χρειάζεται 48ωρες ώστε με βεβαιότητα να πει ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος.