Αρχίζουν τα δωρεάν θερινά αθλητικά προγράμματα του Δήμου Πατρέων στην πλαζ

Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων με έδρα το πρώην camping  ΕΟΤ στην πλαζ της  Αγυιάς, είναι η δομή που διαμορφώνεται δυναμικά μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας και ανταποκρίνεται σε υψηλό επίπεδο, παρ’ όλες τις δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση κ.λπ.). Εκτός από τη συνεχή συνεργασία και υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με τα γραφεία των Πολιτιστικών Θεμάτων και της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και διάφορων άλλων πολιτιστικών, αθλητικών και επιστημονικών Σωματείων που συνδράμουν στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, το Πάρκο επίσης, δωρεάν αθλητικά προγράμματα για όλο το κοινό, καλλιεργώντας στους δημότες την αγάπη για τον αθλητισμό και τη φύση. 

Μέσα από τα προγράμματα άθλησης του Πάρκου, οι συμμετέχοντες βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και τέλος, αποκτούν ανανεωμένη αντίληψη για τα όσα προσφέρει ή μπορεί να προσφέρει το αστικό περιβάλλον στην καθημερινότητα των πολιτών, και πιο ιδιαίτερα η Πάτρα. 

Το θερινό πρόγραμμα άθλησης που  απευθύνεται σε ενήλικες 18 ετών και άνω και ξεκινά από την Τετάρτη 29 Ιουνίου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • ΥΔΡΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τρίτη – Τετάρτη –Πέμπτη -Παρασκευή, ώρα 10:00 -11:00
  • Σημείο Συνάντησης: Πλαζ Αγυιάς, μεταξύ των 2 πύργων των ναυαγοσωστών.
  • ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 09:00-10:00.
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 11:00-12:00.
  • ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ: Τετάρτη και Παρασκευή 09:00-10:00

Σημείο Συνάντησης για τα παραπάνω: Έλος Αγυιάς, απέναντι από τη στάση λεωφορείου που βρίσκεται στο μέσο της μεγάλης πλευράς της πλαζ.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2610436652 και 2610461225 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 – 13.00), στο email: [email protected] ή στη σελίδα του Facebook: Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων: Γιώτα Φουράκη, Γυμνάστρια - δημοτική υπάλληλος.

Συντονιστής του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων: Γιώργος Μαγιάκης, Βοηθός Δημάρχου.