Από 30% έως και 50% μειωμένες οι προσφορές στους συλλόγους αλληλεγγύης της Πάτρας

Από 30% έως και 50% έχουν μειωθεί οι προσφορές σε συλλόγους που ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο και έχουν κάνει έναν σημαντικό αγώνα για να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες πρώτα με την Κιβωτό της Αγάπης και ύστερα με τον Άλλο Άνθρωπο, ανεξάρτητα από το τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, έχουν παίξει τον ρόλο τους. Ο κόσμος με όλα αυτά που έχει ακούσει είναι λογικό να είναι διστακτικός και κουμπωμένος.

"Δεν βράζουμε στο ίδιο καζάνι όλοι" τονίζει από την πλευρά του ο Χρήστος Σπηλιόπουλος από το Φωτεινό Αστέρι, καλώντας τον κόσμο να συνεχίζει να προσφέρει από το περίσσευμα του, όμως, ταυτόχρονα να είναι και προσεκτικός σε αυτούς που το δίνει και να μην παρασύρεται.

"Ας μην χτυπάμε την κοινωνία των πολιτών και της αλληλεγγύης" τονίζει από την δική του μεριά ο Παναγιώτης Τομαράς από τους "Καραντίνα Helpers", υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν δεκάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη τις προσφορές που γίνονται και την δράση των συλλόγων αυτών που επί της ουσίας αντικαθιστούν το κενό του κράτους και των κρατικών δομών.

Στην Πάτρα έχουν αναπτύξει δράση από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και μετά, αλλά και στη συνέχεια με την πανδημία δεκάδες σύλλογοι που στηρίζονται στην βοήθεια της διπλανής πόρτας για να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Σύλλογοι που δεν παίρνουν ούτε κονδύλια από το κράτος ή από ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτε από ΜΚΟ, ούτε έχουν αναπτύξει μια φιλανθρωπική δράση πανελλήνιου επιπέδου, έχοντας ξεφύγει από το στενό πλαίσιο της βοήθειας στον άνθρωπο ή στην οικογένεια της διπλανής πόρτας.